Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Mijn 12 van '17


Toen ik op de blog van mijn nicht Josefien vorige week een superleuke post zag voorbij komen, de 12 van 2017, was ik direct geïnspireerd om deze ook voor mezelf te posten.
Je kan op instagram je #2017bestnine maken, de negen foto's op instagram die het afgelopen jaar het meeste likes opgeleverd hebben. Maar hier wil ik mijn eigen favorieten delen, ook al had het afgelopen jaar vooral heel wat moeilijke momenten, er zijn toch ook foto's waar ik heel wat goede herinneringen aan heb overgehouden.

Januari is altijd heel gezellig en druk, met familiebezoekjes, nieuwjaarsfeestjes, ... Beetje met een wrange nasmaak als ik er nu aan terugdenk. Het laatste nieuwjaarsfeestje met mijn papa, de laatste keer dat mijn zoontje zijn nieuwjaarsbrief aan hem voorlas, zijn laatste verjaardag die we samen vierden. Ik wou dat er nog heel wat meer volgden, maar ik probeer diegene die we hadden, nu toch extra te koesteren.
Tijdens zo'n drukke maanden, vind ik het altijd fijn als er wat extra tijd is voor wat simpele, gezellige gezinsmomenten, zoals een speeltuin-uitje tijdens een zonnige winterdag.

Februari was een rustige maand, verkleedpartijtjes (met carnaval), samen cake bakken of een filmavondje thuis. En ook af en toe een leuk uit met een vriendin en de kindjes, zoals een bezoekje aan de Waanzinnige Boomhut expo in Oostende. De kindjes vinden het geweldig samen op pad te gaan en vanalles te ontdekken, en de mama's ook natuurlijk, met de nodige gezellige babbelkletsjes erbij.

In maart begint het al wat beter weer te worden en start de lente, yes! Ik ben toch meer voor warm en zonnig weer, kleurrijke bloemetjes, ... Meer buitenspeel-momentjes en er stond ook een gezellig weekendje op de planning. Voor mijn mama haar verjaardag wouden mijn zus en ik dit jaar eens iets superleuk met ons mama gaan doen, en dat was een weekendje Maasmechelen met ons drietjes. Heel wat gezellige momenten en toffe herinneringen.

April was ons hoogtepunt van 2017, dankzij onze geweldige reis naar Californië tijdens de paasvakantie. De eerste keer voor the little guy om zo ver te reizen, maar hij vond het geweldig!
We hebben zoveel moois gezien, zoveel leuks gedaan en echt zoveel intieme momenten gedeeld die zoveel herinneringen geven. Tijd om onze nieuwe trip te plannen lijkt mij!
Er zijn bijna 3500 foto's van onze vakantie, dus echt niet makkelijk om er één topper uit te kiezen!

In mei was het hier echt al volop zomer in ons landje, wat zorgde voor de nodige fietstochtjes, bbq's, waterspelletjes, uitstapjes naar zee... Ik maakte volgende foto in Puyenbroeck, wij wonen hier heel dicht bij, wat het altijd leuk maakt om naartoe te fietsen.

Ook in Juni was het weer nog zomers, het is ook mijn verjaardagsmaand en het einde van het schooljaar, altijd toch een gezellig sfeer. We vierden natuurlijk ook vaderdag, ook dit is nu een dubbel moment als ik eraan terug denk. Ik maakte wel nog een mooie foto, van mijn papa met zijn twee kleinkinderen, iets waar hij supertrots op was!

Juli, de start van de grote vakantie en best een leuke maand met heel wat toffe uitstapjes. Daguitstapjes naar de zee, de Gentse Feesten, een weekendje Wenduine en een tripje naar Disneyland. Maar ook fietstochtjes en verjaardagsfeestjes stonden in juli op de agenda.
Heel wat leuke foto's, maar als ik er toch eentje (of enkele) mag kiezen, dan gaat mijn voorkeur toch naar Disneyland, als de Disneyfan die ik ben ;)

Augustus, de tweede maand van de grote vakantie. Wij trokken toen een weekje op vakantie naar het Zuiden van Frankrijk, wat zalig was! Het was de eerste keer daar, en we zijn volledig verkocht. We gingen met de camper, dus deden eerst een tussenstop in Avignon, en zaten nadien op een centrale plek, ongeveer boven Nice, en konden zo heel wat mooie plekken bezoeken zoals Cannes, Nice, Monaco, Éze, Gorges du Verdon, Menton, ... Zeker voor herhaling vatbaar!

September is de start van het nieuwe schooljaar, de herfst komt dan in zicht en het wordt ook donkerder en kouder. Niet echt zo een toffe periode, zeker dit jaar niet.
Wat me wel bijgebleven was in september, is het 60 jarig huwelijk van mijn grootouders die we met de hele familie vierden! Daarnaast liet ik ook een tattoo zetten, speciaal voor mijn papa, met zijn lievelingsbloem. Ik kan niet kiezen, daarom dat ik graag twee foto's post voor september!

De laatste dag van oktober moesten wij afscheid nemen van mijn papa. Dit was ook een hele zware maand. Eén lichtpuntje, die het waarschijnlijk elk jaar wel wat meer draagbaar zal maken, is de verjaardag van mijn zoontje op 16 oktober. Hij werd dit jaar 10 en we vierden dit natuurlijk.

November heeft dit jaar eigenlijk geen goede herinneringen. Als ik er toch eentje moet zetten, dan is het misschien wel mijn zoontje die me toch nog kon doen lachen en even mijn zorgen en verdriet doen vergeten, al was het maar voor even. En ook het genieten van de natuur.

December is dan weer de gezelligste maand van het jaar. We hadden enkele dagen sneeuw, wat het wel heel speciaal maakte, maar ook de fijne feestdagen zoals sinterklaas en de kerstperiode. Er volgden enkele gezellige kerstfeestjes met vriendinnen en familie. Mijn leukste kerstfoto's deelde ik al, dus ik kies dan voor deze leuke sneeuwfoto!