Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram: love or hate?


Instagram, het blijft één van mijn favoriete apps! Hoewel het al helemaal niet meer is zoals in het begin, ik ben nog steeds een grote fan. Er zijn natuurlijk frustraties, zo wilt iedereen wel graag de chronologische volgorde zien terugkeren (nu zie je populaire posts met veel likes/reacties als eerste verschijnen, waardoor je eigen foto's misschien minder gezien worden door je volgers). 
Ook erger ik me vaak heel erg aan accounts die 'cheaten', niet enkel met het volgen/ontvolgen om zo opgemerkt te worden, maar je hebt ook heel wat instagrammers die volgers en likes kopen, of diegene die in groepjes zitten om zo verplicht op elkaars foto's te reageren (wat ervoor zorgt dat hun posts populairder zijn en ze dus bovenaan verschijnen). Ik vind dat vals, en ik kan daar niet tegen!
Maar, ik probeer het los te laten en te genieten van waarom ik Instagram zo leuk vind, en dat wil ik graag toch eens op een rijtje zetten!

- Inspire and be inspired!
De grootste reden waarom ik zou hou van Instagram, is toch wel om zowel mensen te inspireren met mijn eigen foto's, als ook zelf inspiratie op te doen. Ik vind het leuk om op mijn favoriete hashtags foto's en accounts te gaan bekijken, op zoek naar toffe foto's, plaatsen om te bezoeken, ...

- Strive for progress, not perfection!
Als ik vergelijk mijn foto's nu met deze die ik in het begin deelde, merk ik toch dat ze er al heel wat anders uitzien. Niet dat ik enkel de 'perfecte' foto's wil delen, maar ik denk er wel meer over na waardoor ik toch wel een vooruitgang zie.

- Create your own sunshine!
Ik vind Instagram gewoon geweldig omdat ik het leuk vind naar leuke foto's te kijken waar ik vrolijk van wordt. Daarom dat ik graag ook zo'n soort foto's deel, vrolijk en kleurrijk, toffe momenten waar ik maar al te graag naar terugkijk. Ik zie mijn eigen account ook als een soort fotoalbum voor mezelf, af en toe kijk ik eens terug naar alle foto's omdat elke foto wel een geweldige herinnering heeft!

- We all have stories to tell!
Met de komst van Instagram Stories vind ik het ook leuk om een kijkje achter de schermen te nemen bij de accounts die ik volg, of om die zelf te delen. Geeft toch wat meer een algemeen beeld dan een Instagram-styled foto!

- Choose to be optimistic, it feels better!
Als je de app ook zo leuk vind, probeer er dan ook enkel het beste van te zien. Zijn er accounts die je ergeren of je een slecht gevoel geven, ontvolg die dan! Dat doe ik ook, en merk dan als ik het niet zie dan maak ik me er ook niet druk in.
Er zijn altijd mensen die beter zijn, mooiere foto's hebben, meer volgers, ... maar staar je daar niet blind op en denk af en toe eens na waarom jij zelf Instagram gebruikt en geniet ervan voor de juiste redenen!

Hebben jullie Instagram, en zijn jullie ook zo fan?
Jullie kunnen me volgen onder @petracupcake, en laat ook zeker jouw instagram-naam achter bij de reacties, ik volg jullie graag!