Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Wat te doen in Monaco


Ik weet wat je denkt, is ze hier al met haar zomerposts? Maar ik wou jullie dolgraag nog vertellen over ons bezoek aan Monaco van afgelopen zomer, en aangezien heel wat mensen tijdens de winter al hun zomerreizen beginnen plannen, leek mij dat een ideale gelegenheid om nu eens te delen.
Wij gingen in augustus 2017 een weekje naar het zuiden van Frankrijk, en eigenlijk was het idee om naar daar op vakantie te gaan ontstaan omdat mijn vriend en ons zoontje heel graag eens Monaco wouden bezoeken.

En dat hebben we dus gedaan, een daguitstap naar Monaco, en het was echt adembenemend mooi! We gingen er dus met de camper naartoe, je hebt heel wat parkeergelegenheden in de buurt, en alles is redelijk op wandelafstand. Het is natuurlijk een beetje kiezen wat je gaat bezoeken als je maar een dagje hebt.
Wij stonden dicht geparkeerd bij La Nouveau Musee National, Villa Sauber, dus gingen we daar als eerste een kijkje nemen. Een prachtige villa met indrukwekkende tuin, en binnenin een mooie kunsttentoonstelling.

Daarna wandelden we verder door de Monaco Grand Prix tunnel richting haven. Het is echt een must om even de tijd te nemen om langs de haven verder te wandelen, prachtige jachten in een geweldig kader. We gingen de hele haven af, en kwamen zo langs een smal pad uit aan het Oceanographic Museum de Monaco. Echt een prachtig gebouw, we hebben het niet bezocht maar de buitenkant was echt heel mooi!

We liepen verder tot aan Place du Palais, een mooi plein met het paleis, met omliggende kleine, gezellige straatjes waar we een tussenstop maakten om iets te eten. Onze tocht ging verder langs kleine steegjes, en zo de hoogte in langs de haven om uit te komen bij het Monaco Automuseum, La Collection de Voitures de S.A.S. le Prince de Monaco. 

Het Monaco Automuseum, La Collection de Voitures de S.A.S. le Prince de Monaco bevat een grote collectie oldtimers en moderne wagens die behoren tot de collectie van de prins van Monaco. Met twee autoliefhebbers op pad, was er dus geen twijfel dat wij deze moesten bezoeken. Het was de moeite, heel mooi om te zien.

Nadien keerden we terug naar het grootste haven gedeelde, en gingen we verder tot aan het wereldbekende Casino in Monte Carlo. Stond ook hoog op het to do lijstje, gewoon om daar eens de sfeer te gaan opsnuiven. Luxe ten top, met de ene luxewagen na de andere, prachtige boetieks zoals Chanel, Louis Vuiton, Alexander McQueen, YSL, ...
jammer genoeg zijn we er niet echt gaan shoppen, en zat ons dagje Monaco erop! Maar zeker een aanrader als je in het Zuiden van Frankrijk bent, om er een daguitstap van te maken.

Zijn jullie al in Monaco geweest?