Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: Floaten bij FloatSPA Pure


Jullie kennen het allemaal wel, het blijven drijven in de dode zee. Maar wist je dat je helemaal niet tot daar moet reizen om dit te ervaren, je kan ook gewoon een floatingsessie nemen. Je drijft dan ook gewichtloos op laag zeer zout en verwarmd water, wat zorgt voor een heel effectieve en bijzondere manier van ontspannen.
Ik probeerde dit vorige week een eerste maal uit, in de nieuwe FloatSpa Pure in Destelbergen.

Ik wist niet zo goed wat te verwachten, had er al een beetje over gelezen alvorens ik naar daar vertrok, maar was wel heel benieuwd naar het effect.
Wat is floaten nu juist, ik zet het ook voor jullie even op een rijtje.

In complete rust zonder afleiding, zonder prikkels van buitenaf ga je drijven op zout (Epsonzout) water in een eigen private floattank.
Het is zeer effectief in het ontspannen van lichaam en geest en het reduceren van stress. Eén sessie staat gelijk aan 4 tot 5 u slaap (en hebben we dat niet allemaal extra nodig, ik toch, ik ga veel te laat slapen elke avond).

Maar daarnaast gaat het ook het immuunsysteem gaan versterken, versnelt het herstel na sportblessures en verbeter het sportprestaties. Verlicht spierpijn en -krampen. Vermindert en verlicht migraine, verbetert mentale prestaties en heeft een positieve invloed op het geheugen. Verlicht huidklachten zoals psoriasis.
Vermindert chronische pijn bij reuma, artritis, fybromyalgie, restless leggs, ...
Tijdens het floaten is er een uur lang geen enkele druk op spieren of gewrichten. Maar ook het zout bevat een hoge concentratie calcium en magnesium dat u via de huid opneemt, beide mineralen staan in voor de aanmaak en ondersteuning van onze spieren- en gewrichtsproteïnen.

Het unieke bij FloatSPA Pure is het reinigingssysysteem. Het bad wordt pas gevuld bij de start van de sessie, en na de sessie leegt het bad zich, het water wordt gefilterd en gesteriliseerd en het bad gereinigd.
De eerste stap is douchen, en daarna mocht ik in de floattank stappen en wegdromen. Je kan hem dichtdoen, maar hij mag evengoed ook blijven openstaan of maar gedeeltelijk dicht. Ik heb hem volledig dicht gedaan, gaf me zeker geen eng of benauwd gevoel.
Er branden lichtjes in de floattank en er speelt rustige muziek, die gaan beide na een vijftal minuutjes uit, om je echt volledig van alle prikkels af te sluiten.

In het begin was het moeilijk om me volledig over te geven aan het water ('ga ik wel echt blijven drijven?'), maar het was een heel aangenaam en ontspannen gevoel. Ik had verschillende keren het gevoel dat ik in slaap ging vallen en dacht op een bepaald moment aan helemaal niets!
Ik had in het begin wel wat schrik dat ik me zou gaan vervelen of teveel over vanalles zou nadenken, maar dat was helemaal niet het geval. Voor ik het wist was mijn uurtje floaten helemaal om.
De muziek en de lichten gingen terug aan om nog even af te ronden en na de sessie ga je opnieuw douchen. Mijn huid voelde heel zacht aan, en ikzelf was helemaal ontspannen.
Ik heb ook wat rug- en nekklachten, en voelde toch wel wat beterschap! Een positieve ervaring dus die helemaal herhaling vatbaar is!

Kenden jullie floaten al? En zou het iets voor jou kunnen zijn?

FloatSPA Pure 
Kouterstraat 55, 9070 Destelbergen
60min = €59 / 90min = €79
Meer info op de website van FloatSPA Pure