Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: Leuke tips voor de herfstvakantie


De eerste schoolvakantie van het nieuwe schooljaar is alweer gestart. Bij ons begon het schooljaar voor het eerst in de middelbare school, een hele verandering voor iedereen maar we beginnen het toch wel al wat gewoon te worden.
Sommige mensen gaan echt op vakantie, maar hier jammer genoeg geen genoeg verlof meer dus gewoon een extra dagje thuis, én uiteraard op zoek gaan naar leuke activiteiten om kinderen bezig te houden en ook eens echt iets leuks te gaan doen deze vakantie! Enkele van mijn tips op een rijtje:

We begonnen de vakantie alvast al goed met een bezoekje aan Bellewaerde, die momenteel helemaal in het teken staat van Halloween met zijn Fiesta Mortal. Het volledige park kreeg een prachtige make-over met honderden pompoenen en griezelige halloweendecors, er zijn indrukwekkende shows en spookhuizen te vinden in het park, voor alle leeftijden.
Op 31 oktober en 1&2 november zijn er ook noctures, dan is het park open tot 21u en wordt de avond afgesloten met een muzikale vuurshow! Die was er jammer genoeg op zondag niet als wij er waren.
Maar we hebben er sowieso heel erg van genoten.

Nog enkele tips voor leuke uitstapjes in Vlaanderen zijn sowieso Oostende. Bij ons alweer eventjes geleden dat we er zelf nog waren, maar ze organiseren tijdens de herfstvakantie altijd leuke activiteiten. Zo zijn de Spiekpietjes terug, het Leopoldspark werd weer omgetoverd tot een sprookjesbos en de Oktoberkermis staat er nog altijd!

Herfstvakantie staat er natuurlijk voor gekend dat het weer ook wel wat druilerig kan zijn, dus voorzie ook enkele leuke binnenactiviteiten! Cupcakes bakken, pompoenen uithollen (waar je dan ook samen soep mee kan maken), knutselwerkjes of een leuk gezelschapsspel spelen blijft toch altijd een leuke optie. Wij testten dit weekend het nieuwe Peaky Blinders bordspel, waar je terugreist naar de jaren '20 en zelf een gevreesde gangster mag spelen.
Het spel is Engelstalig en wordt aangeraden vanaf 12j. We hebben de serie zelf nog niet gezien, I know shame on me, maar van het spel zijn we alvast fan! Wat zijn jullie favoriete gezelschapsspelletjes?

Een cinema-bezoekje is toch ook nog altijd een ultieme vakantie-uitstap! Enkele aanraders die momenteel te zien zijn:
- Maleficent, Mistress of Evil gingen wij onlangs gaan bekijken en ik vind hem echt zo goed!!
- Toy Story 4 en The Lion King lopen ook nog steeds, als je deze nog niet gezien hebt, zeker doen!
- Voor jonge kinderen lopen er ook nog enkele leuke films zoals Angry Birds 2, Shaun het Schaap, Huisdiergeheimen 2, Dora en Blinky Bill.
- Tijdens het Filmfestival in Gent ging ik ook een kijkje nemen naar The Mustang (waar ik ook acteur Matthias Schoenaerts ontmoette).De film is nu niet voor kinderen maar zeker ook een aanrader.
- En wie echt al helemaal klaar is voor de sinterklaasperiode, kan ook altijd naar Waar is het grote boek van Sinterklaas gaan kijken. :)

Mijn laatste tip, van zodra het weer het toelaat, ga eens naar buiten! De herfst is zo een mooie periode om te genieten van de natuur, de kleuren zijn op zijn best, het is fris maar als de zon schijnt is het zo leuk om buiten te zijn!

Hebben jullie nog tips? Altijd welkom, dus deel ze gerust bij de reacties!