Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: gezonde appeltaart met slechts 5 ingrediënten


Een lekker stukje taart hoeft niet altijd ongezond te zijn! Ik maakte afgelopen weekend appeltaart zonder bloem en suiker, en met slechts 5 ingrediënten, dus het is ook nog eens makkelijk te maken!
Perfecte zondagmiddag bezigheid tijdens de herfst, het huis ruikt heerlijk en je hebt een lekker vieruurtje! En als je geluk hebt, kan je op maandag nog een stukje meenemen naar het werk!

Wat heb je nodig?
- 2 à 4 appels
- 70 g notenmeel (ik ging voor kokosmeel, maar je kan evengoed ook kiezen voor bv. amandel- of hazelnootmeel)
- 1 ei
- 20 g suiker (en nog een klein beetje extra voor de afwerking), ik maakte gebruik van erythritol (een caloriearme, natuurlijke vervangingssuiker), maar dat kan je natuurlijk zelf kiezen.
- 40 g boter (en nog een klein beetje extra voor de afwerking)
- optioneel: kaneel


Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor p 180°.
Snij 1 appel in kleine blokjes en stoof ze met een glas water (ik gebruikte 1 appel, maar vond dit niet voldoende).
Smelt de boter en meng met het notenmeel, de suiker en het ei. Plet de gestoofde appel met een vork en meng door het deeg. Het deeg was bij mij redelijk vast, dus ik zou de volgende keer misschien voor een extra appel gaan.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier of invetten met wat boter. Giet het deeg erin en snij de tweede appel in partjes om die mooi erboven te schikken. Doordat ik voor een redelijk grote bakvorm had gekozen, had ik twee appel nodig om deze volledig te vullen. Daardoor was mijn taart niet zo heel hoog ook, misschien volgende keer toch voor een kleinere vorm of verdubbeling van het recept gaan.
Strooi nadien nog wat suiker over de cake (ik deed er zelf ook nog een klein beetje kaneel over), en giet er ook nog 2 à 3 eetlepels gesmolten boter over.
Zet ongeveer 20 minuutjes in de oven!
Smakelijk!

Wat denken jullie van dit recept? Is dit iets wat jij zou maken?

Naar een recept van Pascale Naessens