Mogelijk gemaakt door Blogger.

Handige tips van deze mama voor aanstaande mama's


Ondertussen ben ik al meer dan 14 jaar mama, en ja, meestal doe ik ook gewoon maar wat, maar dat is ook helemaal oké! Mogen jullie binnenkort jullie eerste wondertje verwelkomen? Proficiat mummy and daddy to be! Als het je eerste kindje is, staat er je heel wat te wachten: ups, downs, highs and lows, je kent het zeker wel. Een rollercoaster van emoties. Maar vertrouw op jezelf, je eigen lichaam en je kunnen. En op zich, niemand vindt het leuk om verhalen van andere bevallingen te moeten aanhoren, of ongevraagd tips te krijgen, maar vandaag deel ik toch enkele leuke!!

  • You do you
Eigenlijk iets waar ik sinds de laatste jaren pas echt bij stil sta, en misschien graag vroeger echt had over willen nadenken, maar volg gewoon je eigen gevoel. Niet iedereen is hetzelfde. En dat kan je soms heel erg breed zien. Wil je borstvoeding geven of net niet, of heb je het geprobeerd en lukt het niet, dat is voor iedereen anders, en daarvoor hoef je je helemaal niet voor te verantwoorden of slecht bij te voelen.
Maar evengoed heb je zin om eens met je partner zonder kinderen op stap te gaan of neem je veel liever je kindje mee bij elke uitstap/weekendje... dat kies je toch gewoon zelf. 

  • Nestdrang
Iedereen kent het wel, in de weken/dagen voor de bevalling wil je dat alles piekfijn in orde is voordat de baby eraan komt. Om te veel stress te vermijden, kan je al heel wat op voorhand afhandelen, zeker de praktische zaken, zoals bijvoorbeeld het bestellen van de geboortekaartjes voor je meisje of jongen. Gelukkig kan je nu al in een handomdraai de leukste kaartjes online ontwerpen. 

  • Hulp
Nog een grote tip, durf hulp te vragen maar ook te aanvaarden! Als mensen hulp aanbieden, al is het maar boodschappen doen, een maaltijd klaarmaken, voor de oudere kindjes zorgen, schoonmaken... Neem het aan! Het is zo al druk genoeg, en je wilt toch optimaal van je kindje genieten.
Maar ook, als je zelf voelt dat het eventjes te veel is geworden, of je baby huilt en je weet het even niet meer, vraag dan zeker aan iemand om eventjes over te nemen.

  • Relax & let it go
Alles komt altijd goed! Misschien een zinnetje dat je niet zo graag hoort omdat het zo 'random' is, maar vergeet niet, er zijn zoveel fases, die even snel voorbij gaan als ze zijn gekomen. Die pijnlijke tandjes, die peuterpuberteit, die slapeloze nachten... het blijft niet duren! 
Misschien mezelf eens aan herinneren wanneer de puberteit hier nog eens echt helemaal toeslaat.

  • Checklist
De praktische zaken, daar heb je best op het einde geen omkijken meer naar. Maak een checklist voor meer overzicht. Heb je je al ontfermd over de geboorte bedankjes? Kies je voor doopsuiker of ga je voor iets alternatief (je hebt al zoveel leuks: plantjes, magneten of waarom geen echte snoeptaart)? 

Ben je er helemaal klaar voor? Hopelijk hebben jullie toch iets aan deze tips.
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Tadaaz. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier