Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: zomerinspiratie voor je huis


Dat een interieur niet altijd strak en saai moet zijn, kan ik alleen maar toejuichen! Zeker met de zomer in het vooruitzicht, mag het toch allemaal iets vrolijker en kleurrijker. 
Ik vind het altijd zelf heel erg leuk om online inspiratie op te doen om mijn interieur wat op te leuken, daarom deel ik graag de leukste items die ik de afgelopen weken tegenkwam! 

Geef je interieur wat kleur! 

Wist je trouwens dat felle kleuren een positieve invloed hebben op jouw stemming? Laat die kleurtjes dus maar komen! Vrolijke kleuren zijn voornamelijk heldere en warme tinten zoals geel, oranje, roze en rood, en pastelkleuren zoals zacht oranje, lichtroze en lila, deze zouden dus een opbeurend effect hebben op je gemoedstoestand. 

Dus durf ook je interieur wat kleur te geven, ga eens voor behang met patronen, kleurrijke boeken en vazen of waarom niet een pastelkleurige frigo. Ik heb in mijn keuken sowieso al een paar pastelkleurige items (zoals een microgolf, koffiezet, mixer, brooddoos,...) en ik word daar inderdaad altijd heel erg vrolijk van!

Deze superleuke pannensets van Greenpan kwam ik deze week tegen, en ik moet zeggen ik ben helemaal verliefd. Ze zijn 10-delig en de kleuren zijn echt geweldig mooi! Nu nog een keuze kunnen maken tussen de roze of de blauwe pannenset, maar ze zijn ook per stuk of in kleinere sets verkrijgbaar wat ook heel handig is.


Voeg toffe boeken toe

Nog een aanrader, de Assouline Travel boeken, deze zijn zo leuk om je boekenrek, salontafel of dressoir mee op te leuken. Ik heb hier thuis al 4 boeken liggen (Marrakech, Palm Beach, Provence en St Tropez). Ik wou eigenlijk alle boeken van de bestemmingen waar we al geweest zijn (juist Palm Beach hebben we nog niet bezocht), maar misschien moet ik nu mijn vakanties vastleggen volgens de boeken die ik nog niet heb, haha! En wist je trouwens dat ze er ook superleuke notebooks van hebben! Deze komen alvast ook op mijn wishlist!


Of zoek inspiratie bij andere favoriete winkels

H&M Home en Zara Home zijn ook winkels waar ik wel altijd iets vind, zeker nu met de zomer. Bij H&M hebben ze superleuke items, zo ben ik helemaal fan van de blauw-witte vaas/kan maar ook hun handdoeken en tafellopers hebben geweldige leuke zomerprints.


Bij Zara Home gaan ze all the way voor kleur. Ze hebben zelf een Picasso-collectie, geïnspireerd op een 'a day of Picasso's family at the South of France' (zoals het bordje op de foto). Maar daarnaast nog heel wat meer leuke, kleurrijke items!


Als het allemaal iets speelser mag, wat uiteraard ook betekent heel wat kleur, neem dan zeker ook eens een kijkje bij Urban Outfitters. Zoals het kleurrijke bijzettafeltje of waarom niet een smiley-zwembadje voor de warmste zomerdagen. Maar ook hun prachtige bloemen-glazen mogen mijn collectie zeker vervoegen.


Haal de zomer in huis met citroenen

Als laatste tip, ga voor citroenen. Ik ben helemaal fan van de citroenenvaas van Des Pots (ze hebben ook superleuke aardbei-vazen), maar die zijn natuurlijk niet goedkoop. Maar je kan op heel wat andere manieren citroen-prints in je interieur gaan toevoegen. Dit leuke tafelkleed en het kussen komt van La Redoute, vind ik geweldig leuk. Maar ze hebben nog zoveel leuke, kleurrijke items die je direct heel wat vrolijker zullen doen voelen als je je huiskamer of tuin inkomt.


Wat denken jullie van mijn wishlist, hebben jullie een favoriet? Kiezen jullie vaak voor wat meer kleur in huis?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Greenpan. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier