Mogelijk gemaakt door Blogger.

Cadeautip: 4 tips voor de leukste gepersonaliseerde cadeaus


Vind jij het ook altijd zo moeilijk om elk jaar opnieuw origineel uit de hoek te komen bij je cadeautjes voor de kerstdagen? Ik probeer altijd op zoek te gaan naar iets wat echt bij de persoon past voor wie ik het cadeau koop, dat maakt het toch iets persoonlijker dan bv. gewoon een cadeaubon of een fles wijn.
Bij persoonlijke cadeaus maak je gebruik van foto's of tekst om het voor de persoon die het ontvangt toch heel bijzonder te maken. Je kan uiteraard ook altijd zelf iets maken, maar ik vind het wel leuker om iets te laten maken. En dat hoeft niet altijd heel veel geld te kosten. Enkele tips op een rijtje:

Chocolade

Mij kan je altijd blij maken met iets lekkers om te eten, maar nog leuker dan gewoon een doosje pralines is toch wel gepersonaliseerde chocolade. Tegenwoordig kan je al voor zoveel verschillende leuke dingen gaan, van een reep chocolade met een naam of tekst, tot een blikken doos gevuld met chocolade. Mijn favoriet is trouwens de mega Chocotoff van Côte d'Or. Het is precies een reuze Chocotoff, gevuld met de gewone Chocotoff chocolade snoepjes, waarbij je de verpakking kan personaliseren met neem, foto en/of tekst!

Gegraveerde sieraden

Een leuk juweel met een naam, letter of leuke quote vind ik ook altijd een winner. Zo heb ik zelf al een ring en een ketting met de letter P gekregen. Zelf gaf ik mijn zus al eens een leuk armbandje met daarin gegraveerd 'big sister', ik had dan een armbandje voor mezelf met daarop 'little sister'. Blijf het leuk vinden om dat te dragen.


Bij het overlijden van mijn papa liet ik trouwens ook een armbandje maken met zijn vingerafdruk erin gegraveerd, en in zijn handschrift 'papa', die ik van een kaartje haalde die hij naar mij had geschreven.

Fotocadeaus

Met foto's kan je ook zoveel leuke kanten uit om cadeau te doen! Naast natuurlijk een mooie foto die je in het groot kan laten afdrukken op doek of in een kader, vind ik het altijd de beste keuze als het naast iets leuk ook een praktisch cadeau is. Zo kan je een foto en een leuke tekst laten drukken op een tas, shoppingbag of koekendoos. Deze gebruik je echt wel dagelijks of wekelijks, waardoor de foto toch iets vaker in het oog springt dan als hij gewoon op de kast staat. Of om het bij zoetigheid te houden, je kan zelfs gepersonaliseerde chocolade cadeau geven met een eigen foto!
Wij lieten trouwens zelf ook al eens een UNO-spel drukken met daarop enkele foto's. Ook leuk tijdens het spelen van het spel.

Duurzaam en persoonlijk

Geef deze feestdagen ook eens een duurzaam cadeautje. Zo kan je de bekende Dopper drinkflessen laten personaliseren. Voeg een naam, tekst of een afbeelding toe, en kies ook de kleur en het formaat die je verkiest. 
Of een leuke herbruikbare en gepersonaliseerde koffiebeker, waarbij je dan wat lekkere koffiebonen of cups bijgeeft en er zelf een leuk pakketje van maakt! Eentje die ik zelf al jaren gebruik, is een snijplank, met ook een persoonlijke boodschap (ik ging hier gewoon voor Merry Christmas, maar je kan ook gaan voor een naam of quote).


Heb jullie nog tips voor leuke en originele cadeaus?
Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Côte d'or. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. De volledige disclaimer lees je hier