maandag 25 juni 2012

Summer vacation day trips

Nog een weekje school en de grote vakantie staat alweer voor de deur! Wat vliegt de tijd!
Ik heb jammer genoeg geen twee maanden verlof, maar kan binnen een paar weken toch ook genieten van wat vakantie.
Maar wij zijn natuurlijk al op reis geweest, dus we hebben nog niet echt iets bijzonders gepland.

Naast het (proberen) uitslapen, rusten en luilekkeren, wil ik toch graag ook nog wat dingen doen.
En om niet op de dag zelf te zitten nadenken 'Wat kunnen we vandaag eens gaan doen' en dan pas tegen de middag iets te beslissen, zet ik alvast enkele ideetjes op een rijtje om op terug te vallen.

Er zijn wat de 'standaard' dingen zoals een dagje naar zee (bij mooi weer), eens gaan shoppen en dan misschien eens in een andere stad, om er ineens een daguitstapje van te maken.

Ook superleuk om eens te doen lijkt me, naar de boerderij met Danone. Je kan een kijkje gaan nemen achter de schermen van een melkboerderij om kennis te maken met de boerderij en de melkproductie die ze voor Danone produceren. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen (springkasteel, grime, maïsdoolhof, ...).
Dit is op 8 juli, 29 juli of 26 augustus en het is helemaal gratis, je hoeft je gewoon in te schrijven. Meer info vind je op danone.be/boerderij.

Altijd leuk ook zijn bezoekjes naar een pretpark, de dierentuin, maar ook gewoon een leuke wandeling in de natuur met bv. een picknick erbij lijkt me een plezant.
En iets wat ik graag eens naartoe wil gaan, is het zandsculptuur in Blankenberge met als thema 'sprookjeswereld'.

In verschillende steden geven ze in de grote vakantie vaak verschillende dagen festiviteiten zoals hier in de buurt heb je dan de 'Gentse Feesten ' en de 'Lokerse feesten'.
Daarnaast heb je in de zomer tal van muziekfestivals.

Ook leuk om eens te doen, lijkt me een boottochtje of verschillende steden gaan bezoeken via een georganiseerde tour op een Vespa.

Daarnaast is het op regenachtige dagen gezellig om thuis een movie-night te organiseren of een uitstapje te doen naar de cinema.
Wordt verwacht en op mijn to-see lijstje deze zomer zijn de films Ice Age 4 (komt uit op 27/6) en de nieuwe Disney-film Brave (komt uit op 18/7).

Dit zijn mijn eerste ideetjes. Hopelijk komt het zomerse weer toch nog eens aanzetten deze vakantie, en mogen er nog verschillende BBQ's, wat zonnebaden, en late night garden sitting erbij gedaan worden! Hebben jullie nog leuke tips wat te doen op een vrije dag deze zomer?
Petra x

17 opmerkingen:

 1. Als het mooi weer is ga ik erg graag fietsen ! Ik heb ook eens gelezen over een blote-voeten wandelpad dat heel leuk zou zijn om met kindjes te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah ja, idd! Heb ik ook al eens gelezen! Klinkt wel leuk, eens opzoeken :)

   Verwijderen
 2. goh, ik ga natuurlijk veel paardrijden.... Maar een wandeling doe ik ook vaak ! Je hebt veel soorten wandelroutes dus keuze genoeg. Ook natuurpunt doet vaak korte, georganiseerde wandelingen met gids die ook gratis zijn ! dus zeker natuurpunt opzoeken op Facebook zodat je op de hoogte bent van al de activiteiten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke ideetjes allemaal ! Mijn zomer is al goed gevuld, ik hoop op mooi weer en op rainy days is zo'n dagje thuis met wat films en popcorn ook een uitstekend plan !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke dingetjes allemaal zegg!! Volgens mij gaan jullie wel een leuke tijd hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Allemaal leuke dingen! In de zomer ga ik vooral cocktails drinken en shoppen! Mijn all time favourites! ;) Picknicken kan ook gezellig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. superleuk! misschien een pretpark zoals plopsaland voor jou little boy? Ik heb er een abonnement op omdat het voor mij maar een half uurtje rijden is, en de kids vinden het super! Hele leuke post alweer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, vind hij ook wel leuk :) En zullen we waarschijnlijk wel eens doen in de vakantie :)

   Verwijderen
 7. Hele leuke tips! De examens zijn net achter de rug, dus ik ga proberen van enkele van jouw tips toe te passen!:D xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of een leuke meet organiseren ;-) hihi !

  On topic! Allemaal leuke ideeen! Zelf ga ik graag met de kleine naar de grote speeltuin (met mooi weer) zwembad (ook met mooi weer!) of kinderboerderij op mijn vrije dagen. Een stukje fietsen (ik heb er nog niet zo lang een en er is veel te zien hier) of naar de bibliotheek met slecht weer. Wat leuk dat Danone dat organiseert! Dat hebben ze in NL volgens mij niet. Zou Alexia denk ik ook leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja!!! Zou leuk zijn, al is het iets moeilijker voor mij in de vakantie, ivm opvang voor Noah!
   Oh ja, de bibliotheek is ook een leuk idee! Doen ze vaak met school!

   Verwijderen
 9. Picknicken is ook altijd leuk als het mooi weer is. En je kan samen met je little boy op voorhand al cakejes ofzo maken. Zal hij zeker en vast leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een dagje naar de Zoo van Antwerpen staat sowieso op mijn programma! Als je eens een dagje komt shoppen in Kortrijk, zeker laten weten hé :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat van Danone is een leuke tip. Helaas is het de laatste dagen nogal regenachtig.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram