Mogelijk gemaakt door Blogger.

Newbies at L'Oréal Professionnel Série Nature

Série Nature is het milieuvriendelijke merk van L'Oréal Porfessionnel.
Hun formules bevatten geen parabenen, geen siliconen en worden met 100% natuurlijke ingrediënten, parfums en kleurstoffen gemaakt.

Nieuwe gamma's bij de Série Nature zijn Riche Macademia en Couleur Botanique, die beide bestaan uit een shampoo en een masker.

♦ Riche Macademia
Een voedende verzorging voor droog haar, op basis van Macadamia notenolie.
De shampoo heeft, naast geen parabenen en siliconen, een formule zonder sulfaten, waardoor het haar niet verzwaard. De sulfaten worden vervangen door zachtere reinigende producten van plantaardige afkomst, die een zalfachtige schuimlaag produceren en het haar zachtjes wassen, die de beschermende film van het haar beschermt.
Het haar is diep gevoed, soepel, zacht en heel licht, en dat allemaal op een ecologisch verantwoorde en milieurespecterende formule!

Het masker zonder parabenen en siliconen hydrateert en herstructureert het haar, dankzij de macadamia olie.
(Tip: breng het masker aan op handdoekdroog haar, masseer voorzichtig in en omwikkel u haar met een lauwe handdoek en laat die er 5min op alvorens uit te spoelen).

Up to the test:
Ik heb het nogal voor schuim als ik mijn haar was, dus ik had een beetje schrik dat er bijna geen schuim ging zijn, maar gelukkig niet!! Er was schuim, en genoeg!! Het voelde iets dikker aan, maar wel aangenaam!
Ik hou van de geur, vooral die van de shampoo.
Mijn haar voelt inderdaad héél zacht en luchtig, ik gebruikte geen conditioner en ook geen olie achteraf in mijn haar zodat ik echt het resultaat van deze twee producten kon voelen.
Heel aangename producten die je haar voeden en zacht maken, ik ben fan!

♦ Couleur Botanique
Een versterkende bescherming voor gekleurd haar, op basis van actieve lijnzaadolie.
Lijnzaadolie staat in de haarverzorging bekend als een glansbestanddeel dat het haar extra doet schitteren, maar ook beschermt en verzorgt.
De shampoo reinigt het haar zachtjes, om de beschermende laag rond het haar niet te beschadigen.
Het masker verzorgt het haar en houdt de kleur stralend en bevordert de glans. Drie minuten laten inwerken en dan uitspoelen.

Up to the test:
Omdat ik zelf geen gekleurd haar heb, vroeg ik aan de lieve Isabelle van Nails & Cupcakes om deze voor mij uit te testen. Ik weet dat zij producten zonder parabenen heel belangrijk vind, dus ik vond deze ideaal voor haar!
Dit vond zij van de Couleur Botanique producten:

"Ik mocht aan de slag met een shampoo & een masker uit de Couleur Botanique-lijn van L'Oreal Professionel. In de producten die vallen onder deze lijn zitten geen parabenen en siliconen: hoera! Ik hou erg veel van natuurlijke producten: het kan logischerwijze gewoon niet goed zijn om steeds maar producten te gebruiken die bomvol chemische bestanddelen zitten.

Deze twee zijn speciaal voor gekleurd haar gemaakt, maar stiekem vind ik dat je die ook even goed kan gebruiken op haar dat niet gekleurd is. Mijn laatste kleuring dateert al van eind vorig jaar, maar toch vind ik dat m'n haar nog extra aandacht verdient na jarenlang chemisch kleuren. Deze producten zijn op basis van actieve lijnzaadolie, wat een beschermende laag rond je haar creëert en het haar voedt. 

Maar dus: hoe ruikt & voelt het? 
Het ruikt very bio, maar helemaal niet slecht. Ik ruik eigenlijk heel erg graag 'natuurlijke geurtjes'! De shampoo schuimt goed, reinigt perfect & laat geen laagje achter op m'n haarwortels. Het masker heeft een fijne structuur, ruikt even natuurlijk & maakt m'n haren inderdaad heerlijk zacht. Gebruik deze zeker enkel op de lengtes van je haar, wat trouwens voor alle conditioners en maskers geldt: anders wordt je haar veel te zwaar en gaat het sneller vettig worden. Kortom: deze shampoo & conditioner zijn helemaal goedgekeurd!"


De L'Oréal Professionnel Série Nature producten zijn beschikbaar bij je L'Oréal Professionnel kapper.
Shampoo 250ml - €16.30
Masker 200ml - €20.40