Mogelijk gemaakt door Blogger.

Summer vacation day trips

Nog een weekje school en de grote vakantie staat alweer voor de deur! Wat vliegt de tijd!
Ik heb jammer genoeg geen twee maanden verlof, maar kan binnen een paar weken toch ook genieten van wat vakantie.
Maar wij zijn natuurlijk al op reis geweest, dus we hebben nog niet echt iets bijzonders gepland.

Naast het (proberen) uitslapen, rusten en luilekkeren, wil ik toch graag ook nog wat dingen doen.
En om niet op de dag zelf te zitten nadenken 'Wat kunnen we vandaag eens gaan doen' en dan pas tegen de middag iets te beslissen, zet ik alvast enkele ideetjes op een rijtje om op terug te vallen.

Er zijn wat de 'standaard' dingen zoals een dagje naar zee (bij mooi weer), eens gaan shoppen en dan misschien eens in een andere stad, om er ineens een daguitstapje van te maken.

Ook superleuk om eens te doen lijkt me, naar de boerderij met Danone. Je kan een kijkje gaan nemen achter de schermen van een melkboerderij om kennis te maken met de boerderij en de melkproductie die ze voor Danone produceren. Daarnaast zijn er leuke activiteiten voor volwassenen en kinderen (springkasteel, grime, maïsdoolhof, ...).
Dit is op 8 juli, 29 juli of 26 augustus en het is helemaal gratis, je hoeft je gewoon in te schrijven. Meer info vind je op danone.be/boerderij.

Altijd leuk ook zijn bezoekjes naar een pretpark, de dierentuin, maar ook gewoon een leuke wandeling in de natuur met bv. een picknick erbij lijkt me een plezant.
En iets wat ik graag eens naartoe wil gaan, is het zandsculptuur in Blankenberge met als thema 'sprookjeswereld'.

In verschillende steden geven ze in de grote vakantie vaak verschillende dagen festiviteiten zoals hier in de buurt heb je dan de 'Gentse Feesten ' en de 'Lokerse feesten'.
Daarnaast heb je in de zomer tal van muziekfestivals.

Ook leuk om eens te doen, lijkt me een boottochtje of verschillende steden gaan bezoeken via een georganiseerde tour op een Vespa.

Daarnaast is het op regenachtige dagen gezellig om thuis een movie-night te organiseren of een uitstapje te doen naar de cinema.
Wordt verwacht en op mijn to-see lijstje deze zomer zijn de films Ice Age 4 (komt uit op 27/6) en de nieuwe Disney-film Brave (komt uit op 18/7).

Dit zijn mijn eerste ideetjes. Hopelijk komt het zomerse weer toch nog eens aanzetten deze vakantie, en mogen er nog verschillende BBQ's, wat zonnebaden, en late night garden sitting erbij gedaan worden! Hebben jullie nog leuke tips wat te doen op een vrije dag deze zomer?
Petra x