Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Zomerpicknick


Eindelijk, het weer voelt weer helemaal zomers aan. Laat die zonnige weekends maar komen, alsook de vakantie zelf natuurlijk! Tijdens zo een weekend vinden wij het altijd fijn om een fietstochtje te maken. Wij wonen heel landelijk dus het is niet moeilijk om snel een mooie locatie te vinden om langs te fietsen. We nemen altijd wat snacks mee voor tijdens een tussenstop, maar af en toe een echte picknick maakt het nog zoveel leuker en zomers.
Vorige week kreeg ik een handige picknickmand toegestuurd van Délio, zo een mandje maakt het echt makkelijk om alles wat je nodig hebt mee te nemen. Kennen jullie de producten van Délio al, ze hebben heel gevarieerde en enkele nieuwe producten, die niet mogen ontbreken bij een picknick.

Picknicken doe je meestal toch op een zonnige, warme dag, dus heb je sowieso verfrissende producten nodig. Ik denk dan aan groenten zoals komkommer en tomaatjes, en lekker fruit. Het beste is kiezen voor fruit dat wat tegen een stootje kan, voor als je dan wat heen en weer beweegt op de fiets. Aardbeien zijn altijd een goed idee, maar voor de rest ook appels, druiven en een meloen om gezellig samen in stukken te snijden.

Extra verfrissend is natuurlijk een heerlijk limonade, geeft toch wat extra smaak en kleur aan de tafel (of picknickkleed ;)) en past perfect in het zomers plaatje.
Een picknick zonder brood en beleg, zou geen echte picknick zijn natuurlijk. Lekker stokbrood, of volkoren sneetjes zijn mijn favoriet. Voor beleg combineer ik heel graag roomkaas met avocado, maar ik ben ook dol op belegsalades. Daar kan je heel wat in gaan variëren, ook voor vegetariërs.

Bij Délio hebben ze bv meer dan 40 verschillende soorten, zowel vlees-, vis- als groentesmeersalades. Mijn vriend is vegetariër en ik eigenlijk zo goed als ook (ik eet nog heel af en toe kip), wij zijn vooral fan van de lentesalade, selder-wortelsalade en komkommersalade. De verpakking is ook superhandig om mee te nemen op een picknick.

Ze hebben ook enkele nieuwe producten in hun assortiment. Zo is er nu ook de Préparé Martino, maar ook echt enkele bijgerechten zoals Amerikaanse Coleslaw, Zuiderse Penne Salade en Rode Bieten Salade. Wij probeerden de coleslaw al, en die is echt heel lekker! En niet enkel voor een picknick, maar ook prima als bijgerecht bij bv BBQ. Zeker een aanrader! Ik ben ook best benieuwd naar de Zuiderse penne salade.

Wat denken jullie van mijn picknick? En welke items mogen bij jullie zeker niet ontbreken?

Post in samenwerking met Délio