Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Disney California Adventure Park


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik een grote Disney-fan! En ik heb de Disney kriebels aan mijn zoontje doorgegeven, want dagelijks wordt er hier wel met speelgoed uit zijn favoriete films gespeeld, of naar de films gekeken. Al maanden kijkt hij nu uit naar de nieuwste Cars 3-film, die in juli uitkomt, dus toen we twee maanden geleden op vakantie waren in Californië, en één van de Disneyparken wouden bezoeken (er zijn er ook twee, het gewone Disneyland Park en het Adventure Park), was de keuze snel gemaakt. In het Disney California Adventure Park hebben ze een echt Cars Land!!

Ik wou ze natuurlijk heel graag allebei bezoeken, het Disneyland Park in Anaheim, Californië, is het allereerste Disney-themapark ooit gebouwd, met dus ook het originele Disney-kasteel! Maar we hadden jammer genoeg maar 1 dagje om er te spenderen, en wouden dan ook volop van 1 park genieten en ons niet moesten haasten tussen de twee parken om alles toch maar eens gezien te hebben.
De attracties in het Disneyland Park zijn best vergelijkbaar aan de attracties in Disneyland Paris, en omdat we met een grote Cars-fan zitten, beslisten we om naar het Adventure Park te gaan (ze hebben er ook een attractie van De Kleine Zeemeermin, mijn favoriete film als kind, dus ik was ook super-excited).

Carsland was natuurlijke onze grote favoriet, ik vond het zelf ook geweldig om te zien. Het is echt zo mooi gemaakt, je krijgt helemaal het gevoel alsof je in de film bent gestapt. Je kon er iets eten of drinken in Flo's V8 Café, souvenirs kopen bij Lizzy, gezonde tussendoortjes bij Filmore, shoppen bij Ramone's en bij Mater en Luigi had je een leuke attractie. De kegeltjes uit Sally's Cozy Cone Motel, waren gezellige kraampjes waar je ijsjes, koffie, en zoveel meer kon kopen.
Hét hoogtepunt was natuurlijk Radiator Springs Racers, een geweldige attractie! Gelukkig hadden we bij het binnenkomen nog fastpasses kunnen scoren, want die rij was daar de hele dag erg lang! We moesten wel tot 's avonds wachten om er gebruik van te kunnen maken, maar het was het wachten helemaal waard!

Naast Cars Land, was er natuurlijk nog heel wat meer te beleven. Zo had je A Bug's Land, voor de iets kleinere kindjes, Grizzly Peak, met heel wat avontuurlijke attracties zoals een parcours en een wildwaterattractie, en Hollywood Land, met een Hero Action Center en een superleuke attractie van Monsters, Inc.

Daarnaast was ik ook fan van de Paradise Pier, een hele gezellige sfeer die je meeneemt terug in de tijd. Mickey's Fun Wheel staat te blinken aan het water en je kan er echt langs de pier wandelen, iets gezellig eten of winkelen. Maar er waren natuurlijk ook nog enkele leuke attracties. Zo stonden we verschillende keren in de rij voor de California Screamin' (oké, ik lieg, ik stond er maar één keer en heb ik inderdaad heel Californië bijeen geschreeuwd, maar mijn twee mannen gingen maar al te graag meerdere keren).

Ik was dan meer fan van Ariel's Undersea Adventure, die je helemaal meeneemt door het verhaal van de film, inclusief prachtige deuntjes, vrolijke visjes en een happy end.
We gingen ook nog in Goofy's Sky School (heb ik ook wel hier en daar een gilletje laten horen). We hebben niet alle attracties gedaan, ik was nog benieuwd naar de Toy Story Midway Mania, maar daar stond ook echt een lange rij en waren we te laat voor de Fastpass.

Ook 's avonds was het geweldig om langs de pier te gaan, heel gezellig met alle lichtjes. het reuzerad was verlicht en ook Cars Land kwam helemaal tot leven 's avonds, toen alle lichtjes van de verschillende plekken aanstonden. Ik voelde me net als Sally toen de lichtjes in het stadje voor het eerst terug aangingen in de eerste Cars-film.
Elke avond kan je ook genieten van een prachtig vuurwerk.

En zo was er al een einde gekomen aan ons Amerikaans Disneyland avontuur, het was geweldig! We liepen nog even rond in Downtown Disney, waar er winkeltjes zijn, plekken om iets te eten of te drinken (ze hebben er trouwens ook een Sprinkles Cupcakes).

"De volgende keer we naar Californië komen, mama, gaan we zeker naar het Disneyland Park, speciaal voor jou", kreeg ik als afsluiter te horen van the little guy, die echt de dag van zijn leven had!
So Disneyland, we'll be back!!

Tip: Ons Disneyland bezoek, deden we tijdens onze laatste volledige dag in Californië. Nadat we al heel wat hadden rondgetrokken, wouden we de laatste drie nachten in hetzelfde hotel blijven, wat het makkelijker maakte om ons bagage in orde te maken en even wat te chillen.
We verbleven in Hotel Pepper Tree, op 10 minuten rijden van Disneyland. We hadden er een grote kamer/studio, want er was ook een keukentje, zithoek met salontafel en een gezellig terrasje. Het hotel zelf heeft ook een zwembad en een heel gezellige zuiderse sfeer. Zeker een aanrader als je Disneyland Anaheim wilt bezoeken.