Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Joshua Tree National Park California


Mijn liefde voor de natuur, het is iets wat ik van mijn papa heb meegekregen. Niet dat wij echte padvinders zijn, maar hij kan zo genieten van planten en bloemen, van het weer, van de natuur in te trekken vooral om tot rust te komen en de drukte te ontsnappen denk ik. Als ik kind vond ik het geweldig hem te zien kijken naar de bliksem, of met hem tijdens onze vakantie op wandel te gaan de bergen in ipv naar de stad te trekken.
Toen wij tijdens afgelopen paasvakantie Californië bezochten, was ik vooral onder de indruk van de prachtige natuur daar. Zo reden we oa. door Joshua Tree National Park, en hoewel we maar een stuk van het park gezien hebben, vond ik het geweldig!

Zijn naam komt niet zomaar uit het niets, het park staat vol 'Joshua trees', een plantsoort uit het geslacht Yucca. Maar er is nog heel wat meer te zien, geweldig mooie struikgewassen en cactussen, maar ook heuvels en rotsen die bestaan uit massief gesteente dat is verbrokkelt in losse stukken. Dit alles samen zorgt voor een prachtig landschap.
Sommige rotsen kregen door hun vorm zelf een speciale naam, zo is er de Skull Rock, die lijkt op een doodskop.

Het park heeft drie ingangen, twee aan de noordkant en een aan de zuidkant. Wij zijn aan de noordkant gebleven, dus hebben we jammer genoeg een groot deel van het park niet gezien (er was echt te weinig tijd, we hadden nog een lange rit voor de boeg en het was al best laat). Je kan er ook kamperen (maar volgens mij wel te reserveren want er is niet zoveel plek. Lijkt me geweldig om het park 's nachts te zien), en natuurlijk wandelen. Wij hebben gekozen om het pad met de auto te volgen, en er zijn tal van stoppunten om eens uit te stappen en te genieten van het landschap. Maar ook al heb je niet veel tijd, het is zeker de moeite waard om er eens langs te gaan als je in de buurt bent. Wij vertrokken vanuit Palm Springs via Yucca Valley, wat er helemaal niet zo veraf ligt, een uurtje rijden ongeveer.

Het geweldige vond ik, je rijdt er door het 'echte' Amerika om er te geraken. Verlaten wegen, kleine afgelegen dorpjes, weides met hooibalen en oude farms ... sommigen vinden dat misschien saai, wij vonden dat echt geweldig om te zien.

Wat vinden jullie van Joshua Tree? Zijn jullie er al geweest?

Meer Californië-artikels:
Disney California Adventure Park
- Top 5 Palm Springs
- Sprinkles Cupcakes Beverly Hills