Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: geniet van kleine dingen


Een van mijn favoriete Belgische blogs, is Oui Magazine. Ik las daar onlangs een bericht op 'Gewoon Geluk', waarbij blogster Kim kleine dingen deelt die haar gelukkig maken en dat we daar toch eigenlijk wat meer moeten bij stilstaan!
En ze heeft hopen van gelijk, soms is het pas door een negatieve verandering in je leven dat je eigenlijk denkt, we moeten toch meer genieten van het leven, niet teveel zagen over kleine, domme dingen en gewoon ook aan mensen rondom jou positieve dingen durven zeggen, waarom ze belangrijk voor je zijn, wat je van hebt geleerd, complimenten geven, enz.

Ik probeer ook af en toe mensen die ik niet ken complimenten te geven, in de winkel achter de kassa bv. dat hun haar leuk zit, of ze een tof truitje aanhebben.
Samen met mijn zoontje gaan wij bv. ook soms voor een hallo-dag, waarbij we dan tegen iedereen die we tegenkomen hallo zeggen. Maar eigenlijk zou ik dat wel meer willen doen. Er is precies toch nog zo een grens om aan onbekenden zoiets te zeggen, maar waarom eigenlijk? Iedereen wordt daar toch beter gezind door denk ik!

Maar ook aan mensen die echt dicht bij mij staan, heb ik me voorgenomen om vaker eens te zeggen dat ze belangrijk voor me zijn, wat ik apprecieer en gewoon dat ik hen graag zie! Moet niet enkel gezegd worden op een bepaald moment, tijdens de feestdagen of een verjaardag.

En vooral zoveel mogelijk genieten van kleine, evidente dingen waar je eigenlijk niet meer bij stilstaat, maar die je toch een goed gevoel doen geven! Ik deel enkele van die kleine mooie dingen die me de afgelopen weken zijn bijgebleven:
• een tof liedje op de radio in de auto waarbij ik dan keihard zit mee te zingen • de eerste bbq van het jaar samen met mijn gezin • 's morgens in t-shirt buitenstappen en genieten van de opkomende zon • een tekening krijgen van mijn zoontje • mijn planten die zo mooi staan in de tuin (ook al heb ik geen groene vingers) • het gevoel te weten dat er mensen zijn die altijd voor me klaarstaan • zin in een snack tijdens het werk en nog een zakje koekjes vinden in mijn handtas • de vogels die elke dag het brood opeten dat ik 's avonds buiten leg • mijn zoontje 's morgens horen zingen als ik nog in mijn bed lig • een happy quote meekrijgen bij mijn aankoop in de winkel • een compliment krijgen van mijn vriend • foto's van onze vakantie bekijken en terugdenken aan heel wat mooie momenten • een regenvlaag na een hittegolf.

Laten we dus allemaal gaan voor meer complimenten en meer genieten van kleine dingen, beloofd?
Hierbij al een positieve boodschap van mij, bedankt om dit artikeltje te lezen, vind ik altijd heel erg fijn!
Hebben jullie nog kleine dingen waar je afgelopen tijd van genoten hebt?