Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tips voor een opgeruimd huis


Mijn huis ziet er alles behalve strak en tot in de puntjes opgeruimd uit, maar met enkele kleine hulpmiddeltjes, probeer ik daar toch werk van te maken. 
Het probleem is vooral dat wij te weinig plek hebben (of misschien teveel spullen), het is dus niet altijd makkelijk. Zeker met kinderen in huis en heel wat speelgoed, vraagt dat wel een organisatie!
Ik deel graag enkele tips, en hoor natuurlijk ook graag jullie ultieme opruimacties!

- Speelgoed sorteren
Waar ik op sta, is dat het speelgoed in de juiste doos zit. Wij hebben heel wat speelgoedbakken in huis, maar ik vind het wel belangrijk dat alles direct in in de juiste terechtkomt. 's Avonds wordt er ook zoveel mogelijk opgeruimd (nu tijdens de vakantie blijft er wel al eens wat staan waar hij dan de dag nadien graag mee wilt verder spelen).

- Stofzuiger bij de hand
Sinds ik de draadloze Dyson stofzuiger in huis heb, gebruik ik die echt dagelijks. Ik vind het zo handig dat hij gewoon in de keuken staat, en je niet telkens de draad moet uithalen om te beginnen stofzuigen. Het gaat veel sneller en het is makkelijk om direct eens wat kruimels of zand op te ruimen.

- Ruim de keuken zo snel mogelijk op
Na het koken of bakken, probeer ik zo snel mogelijk op te ruimen. Grote kookpotten en pannen, snijplankjes, pollepels, enz. was ik met de hand af. Ook kruidenpotjes, olijfolie, ... gaan direct terug de kast in na gebruik. Als de vaat gedaan is, probeer ik hem ook direct te legen zodat de nieuwe vuile borden en glazen er direct terug in kunnen zodat er dan ook niets op het aanrecht te zien is.

- Was sorteren
Ik was normaal gezien enkel in het weekend, maar de was wordt sowieso al gesorteerd als hij het washok ingaat. Wij sorteren op wit, kleur en donker.
In de badkamer boven hebben we gewoon 1 wasmand en wanneer ik de was naar beneden haal, sorteer ik die dan voor het wassen. Al zag ik handige wasmanden van Brabantia die eruit zien als 1 wasmand, maar twee vakken hebben met elk een katoenen waszak. Handig om naar beneden te brengen en toch ook al te sorteren.
foto brabantia

- Douche/bad drogen
Na gebruik van het bad of de douche, probeer ik die zo snel mogelijk uit te drogen. Wij gebruiken voornamelijk de douche, wij hebben een inloopdouche met een grote glazen wand. Er ligt dan ook een douchetrekker in de buurt, zodat diegene die laatste in de douche is geweest, de muren en het glas al kan drogen trekken. Helpt toch al heel wat om de druppels niet te laten opdrogen die anders zorgen voor vlekken.

Als extra tip, denk eens na wat voor jou het grootste probleem is, en probeer dat aan te pakken. Bij mij is dat vooral mijn tafel in de eetkamer. Die wordt niet vaak gebruikt om aan te eten, dus wordt er snel eens spulletjes opgelegd die daar eigenlijk niet hoeven, zodat die nooit leeg is! En ook mijn make-up/blog-hoekje kan wel wat extra opruim-magic gebruiken!

Verder ook handig, misschien cliché maar de gouden raad van tante Kaat blijft toch interessant om iets specifieks te gaan aanpakken!

Wat zijn jullie opruimtips?

Post in samenwerking met Brabantia