Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: mijn favoriete zomertaarten


Dat ik graag zoet eet, is geen geheim. Af en toe een lekker dessertje of tussendoortje kan er altijd wel in. Sowieso ben ik niet zo een chocolade- of mokkataart fan, maar zeker in de zomer mag het voor mij echt wel een frisse taart zijn, met zomerfruit of iets luchtig zoals een cheesecake.
Ik zet graag enkele van mijn favorieten op een rijtje:

Voor mijn verjaardag eind juni, bestelde ik twee lekkere taarten bij Toert, die maken artisanale taart op bestelling. Ik had eerder al de brownies en de blauwe bessen galette uitgeprobeerd, maar deze keer ging ik voor de citroentaart (foto boven) en de crumble van rode vruchten. Beide heel erg lekker en fris, dus perfect voor de zomer!
De citroentaart is een tintelende zuur-zoete taart bedenkt met een laagje gebrande meringue. De crumble bestaat uit zomerse rode vruchten op een korstje van kruimeldeeg.

Een cheesecake is ook altijd perfect voor de zomer. Vorig jaar maakte ik er eentje met de producten van Dr Oetker, en koos ik ook frambozen gecombineerd met citroen/limoen (lees hier mijn recept).
Binnenkort wil ik er zeker eentje maken met meerdere verschillende kleuren.

Wat ik ook af en toe maak, en heel erg graag lust, is pannenkoekentaart (mijn recept vind je hier). Het zijn eigenlijk verschillende lagen pannenkoeken op elkaar, met ertussen een laagje room-yoghurtvulling met stukjes frambozen, en op de bovenste pannenkoek volledige frambozen. Snel gemaakt, heel lekker en ook heel fris met de yoghurt en frambozen.

Zoals je kan zien, heb ik het helemaal voor rode vruchten (in alles eigenlijk, ook bij koekjes, ontbijt, ... kies ik daar heel vaak voor). Maar ook citrus kan ik best smaken.

Wat is jouw favoriete zomertaart?