zondag 14 april 2013

Pannenkoekentaart met frambozen

Pannenkoeken worden hier in huis heel vaak gegeten, en ik zat onlangs te denken 'zou het niet leuk zijn om van pannenkoekendeeg een cake of zo te kunnen maken'. Dus ik ging maar eens op zoek, en ik zag dat je gewoon een pannenkoekentaart kunt maken. Ik vond hier een leuk receptje, dus ik moest zo snel mogelijk eens aan de slag! Vandaag laat ik jullie mijn variant zien, en ik moet zeggen, hij viel heel erg in de smaak!Het idee is eigenlijk verschillende lagen pannenkoeken op elkaar met ertussen een laagje room-yoghurtvulling met stukjes frambozen, en op de bovenste pannenkoek volledige frambozen en poedersuiker.
Ik vind het er heel mooi uitzien met de verschillende laagjes en de frambozen. En eigenlijk is het helemaal niet zoveel werk!

Wat heb je nodig?
Oké, voor mij mag het nogal snel gaan, dus ik ging voor zo een pannenkoekenmix, gewoon wat melk erbij, schudden en bakken maar.

Voor de room-yoghurtvulling:
- 125 gr frambozen
- 300 ml volle room
- 200 gr griekse yoghurt
- 75 gr poedersuiker

verder nog:
- 200 gr frambozen (om te garneren)
- poedersuiker (om te  bestuiven)

Hoe ga je te werk?
Als eerste de pannenkoeken bakken, niet te dik en ongeveer gelijk van vorm. Je hebt ongeveer een tiental pannenkoeken nodig, al waren het er bij mij iets minder. Eens allemaal gebakken, goed laten afkoelen.

Daarna ga je aan de slag om de vulling te maken. Je mengt alle ingrediënten samen behalve de frambozen. Dus gewoon de poedersuiker, griekse yoghurt en room allemaal samen in een pot en goed mengen tot een egaal geheel. Doe de frambozen in stukjes en meng ze er op het einde zachtjes onder.

leg een pannenkoek op een bord of taartschaal en verdeel er twee eetlepels van het room-yoghurtmengsel over, maar laat aan de buitenkant ongeveer een centimeter vrij. Leg er de volgende pannenkoek op en ga op dezelfde manier te werk, en dit tot alle pannenkoeken op zijn. Wacht nog even met het bestrijken van de bovenste pannenkoek. Zet de taart, afgedekt met folie, eerst minstens een half uur in de ijskast.

Haal de taart uit de ijskast en bestrijk de bovenkant met het room-yoghurtmengsel. Zet de frambozen er rechtop in en bestuif ze met poedersuiker. En daarna kan deze taart direct opgediend worden!
Smakelijk!

Wat denken jullie van mijn pannenkoekentaart met frambozen? Ik vond ze echt héél erg lekker!
Petra x

30 opmerkingen:

 1. Dat ziet er echt ZO lekker uit :-O Origineel recept ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmmm, klinkt heerlijk! Ga ik ook zeker eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. DAT ziet er superlekker uit! hier worden ook vaak pancakes gegeten dus zal ik zeker ook is proberen!

  mademoisellebo.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, gaat echt in de smaak vallen, zeker doen!! Let me know!

   Verwijderen
 4. dat zou ik ook wel eens willen eten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat kan niet slecht zijn hé ! Dit receptje ga ik ook eens een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mmmmm ziet er goed uit!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mmm dat ziet er nog eens lekker uit zeg!!
  Grappig dat jij ook dat mooie taartplateau hebt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zalig!! Iets om te onthouden voor het volgende feestje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hmm dit ziet er heerlijk uit en wat een mooie foto's !! Letterlijk en figuurlijk eye-candy!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hmmm, ziet er super heerlijk uit(:

  BeantwoordenVerwijderen
 11. mmmmmmm dat ziet er superlekker uit! en dat vorkje! zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ga ik zeker proberen! Thanks voor het receptje...mag je meer doen van mij!!
  Love it

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, hou me op de hoogte als je het zelf uitgeprobeerd hebt!!
   Er komen zeker nog receptjes aan :)

   Verwijderen
 13. Jouw pannenkoeken zien er heel erg lekker uit! Welke mix gebruik je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik me niet vergis, gewoon een mix van Albert Heijn ofzo!

   Verwijderen
 14. Mmm, dit kan niet slecht zijn. Ik ben gek op frambozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. dat ziet er heel lekker uit, nu heb ik honger haha

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake