Mogelijk gemaakt door Blogger.

Make-up: Foundation tips & tricks


De juiste foundation vinden die perfect bij je past, en hoe deze dan ook perfect aanbrengen? Ik geef vandaag wat tips en tricks mee die jullie misschien wel kunnen helpen. 
Eerst en vooral moet je weten, een foundation is niet om je gezicht er bruiner te laten uitzien (wat veel mensen vaak wel denken), maar meer om je huid er egaal te laten uitzien. Om jezelf een zonnigere tint te geven, ga je aan de slag met bronzer.

Wat er dus heel belangrijk is, wat moet de foundation voor jou doen? Wil je een heel erg dekkende foundation, die bv vlekjes en onzuiverheden gaat verstoppen, of heb je een egale huid en wil je gewoon hele lichte of medium dekking. Daarnaast is ook je huidtype belangrijk, heb je een vettige huid of net een droge huid, ook dit is belangrijk om voor de juiste foundation te kiezen. Een beetje research is dus zeker niet overbodig.


Test een foundation voornamelijk in daglicht, breng een streep aan op je wang/kaaklijn en neem bij voorkeur ook je hals mee. Als je de streep zo goed als niet ziet, dan is het de juiste kleur voor jou! 
Ook heel belangrijk om op zoek te gaan naar jouw perfecte kleur, is rekening houden met de ondertoon van je huid. De ene persoon is erg roze, terwijl de andere een gele tot olijfkleurige ondertoon heeft. 
Tip: je kan dit makkelijk bepalen door een witte handdoek naast je onopgemaakt gezicht te houden. Merk je een roze- of blauwachtige tint in je huid, dan heb je een koele ondertoon. Merk je een gele tot perzikachtige tint, dan heb je een warme ondertoon.

Vergeet je vaak zonnecrème aan te brengen, da's vooral tricky tijdens zonnige dagen in de winter, lente en herfst, kies dan voor een foundation met SPF.


De beste manier om je foundation aan te brengen? Dat is ook iets wat je voor jezelf moet bepalen wat het beste werkt en wat het mooiste resultaat geeft. Ik werk voornamelijk met een beautyblender of een kwast. 
Sommige mensen vinden het fijn om me de vingers te werken, zorg er dan voor dat je handen net gewassen zijn om bacteriën te vermijden.

Ik gebruik als eerste een primer en breng nadien mijn foundation aan. Less is more, dus begin niet ineens met teveel product, je kan nog altijd extra toevoegen indien je merkt dat je toch te weinig hebt. 
Na het aanbrengen van de foundation, gebruik ik concealer onder mijn ogen. Nadien ga ik aan de slag met bronzer, blush en highlighter om je gezicht meer diepte te gaan geven. 

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips! Hebben jullie er zelf nog, of hoe gaan jullie meestal te werk?

Disclaimer: Blogpost in samenwerking met Blisso. Deze sponsoring heeft geen enkele invloed op mijn artikel. 
De volledige disclaimer lees je hier