vrijdag 12 november 2010

Solid Shampoo Pineapple & Coconut

Enkele tijd terug deed ik een bestelling bij Beauty by Elke (check hier mijn volledige bestelling).
Ik kocht er een Solid Shampoo en was er heel benieuwd naar.
Een solid shampoo is een shampooblok (zoals een stuk zeep maar dan voor je haar). Het is beter voor het milieu omdat het niet in een verpakking zit, en het gaat ook veel langer mee dan een fles.
Het is heel eenvoudig in gebruik, maak je haar nat, ga met een shampooblok enkele keren over je haar tot het schuimt, en was zoals je anders zou doen!!
Klinkt heel makkelijk en praktisch... Maar ben ik er nu in het echt zo enthousiast over?
Jammer genoeg niet! Ik heb het twee maal geprobeerd en vrees toch dat ik hem niet meer bovenhaal om mijn haar mee te wassen.
Ten eerste vond ik de geur al niet zo aangenaam. Je ruikt er wel een herkenbaar geurtje in van pineapple en coconut, maar ik rook ook de geur van een gewoon stuk zeep.
Dit bleef jammer genoeg tijdens het gebruiken ook zo.
Ten tweede, er was helemaal geen schuim, of toch bijna niet. Ik bleef maar wrijven over mijn haar, er kwam een heel klein beetje schuim, maar over het algemeen zag ik gewoon een witte waas op mijn douchevloer terecht komen. Ik dacht, sommige shampoo's schuimen misschien niet maar doen wel goed hun werk.
Maar helaas, toen ik mijn haar begon af te spoelen voelde het echt heel hard aan. Heb het de eerste keer opnieuw met een gewone shampoo gewassen.
Bij de tweede poging wou ik het toch even zo proberen, ik heb dan na het wassen heel veel conditioner gebruikt om mijn haar toch wat zachter te maken.
Mijn haar kamde dan ook heel moeilijk door, ook de dag nadien, hoewel ik toch veel conditioner had gebruikt.
Het was wel proper, maar heb toch liever mijn zachte lokken.
Voor mij dus liever shampoo uit een flesje.
Heeft er iemand van jullie ervaring met een shampooblok?

10 opmerkingen:

 1. Hoi Petra,

  Wat jammer dat het niet bevalt.

  Dit is een echte zeep. Die heeft een heel hoge PH. Je haar wordt er extreem schoon van, vandaar het harde gevoel. Wil je het goed doen moet je na zo'n wasbeurt met deze zeep een spoeling doen met azijn. Een scheutje azijn in een liter water en daarmee je haar spoelen. Dan wordt het haar weer gesloten en zal het beter aanvoelen.

  Als je nog eens wilt proberen zou je een shampoo blok van Lush kunnen proberen. Dat is geen echte ambachtelijke zeep zoals het stuk dat je nu hebt gebruikt en zal heel anders aanvoelen. En ze geven ook beduidend meer schuim.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zonde van je shampoo blok, ik heb er geen ervaring mee, en zal het ook niet kopen. Wel een handige tip van Caroline, misschien heb je er wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer! Ik heb nog nooit een shampooblok gebruikt, lijkt me erg onhandig (:

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tip van Carolien, maar zij is dan ook een echte kenner. Ik zelf hou het t liefst bij gewone shampoo uit een flesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je moet zeker eens de shampoobar van Lush proberen, lekker veel schuim en proper haar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat jammer! Ik heb er zelf nog geen ervaring mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik heb het nog nooit gebruikt en keek er altijd wel naar uit, misschien ééntje van Lush proberen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben geen ervaringsdeskundige op vlak van shampooblokken maar ik weet wel dat hetgene dat schuim veroorzaakt in shampoos in het algemeen het detergent is dat ook de schade aanricht aan je haar. Dus minder schuim zou beter moeten zijn, het is dus een heel onlogisch product. Maar nu ik erbij stilsta: de eucerin shampoo die ik heb is ook 'milder dan mild' en geeft ook zo'n lastig hard gevoel in mijn haar. Miscchien is dat inderdaad een typisch verschijnsel voor die producten waar geen chemische toevoegingen aan zijn. Wel jammer vna je centjes :(

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor de vele tips. Misschien toch in de toekomst eentje van lush gaan proberen...

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram