Mogelijk gemaakt door Blogger.

Solid Shampoo Pineapple & Coconut

Enkele tijd terug deed ik een bestelling bij Beauty by Elke (check hier mijn volledige bestelling).
Ik kocht er een Solid Shampoo en was er heel benieuwd naar.
Een solid shampoo is een shampooblok (zoals een stuk zeep maar dan voor je haar). Het is beter voor het milieu omdat het niet in een verpakking zit, en het gaat ook veel langer mee dan een fles.
Het is heel eenvoudig in gebruik, maak je haar nat, ga met een shampooblok enkele keren over je haar tot het schuimt, en was zoals je anders zou doen!!
Klinkt heel makkelijk en praktisch... Maar ben ik er nu in het echt zo enthousiast over?
Jammer genoeg niet! Ik heb het twee maal geprobeerd en vrees toch dat ik hem niet meer bovenhaal om mijn haar mee te wassen.
Ten eerste vond ik de geur al niet zo aangenaam. Je ruikt er wel een herkenbaar geurtje in van pineapple en coconut, maar ik rook ook de geur van een gewoon stuk zeep.
Dit bleef jammer genoeg tijdens het gebruiken ook zo.
Ten tweede, er was helemaal geen schuim, of toch bijna niet. Ik bleef maar wrijven over mijn haar, er kwam een heel klein beetje schuim, maar over het algemeen zag ik gewoon een witte waas op mijn douchevloer terecht komen. Ik dacht, sommige shampoo's schuimen misschien niet maar doen wel goed hun werk.
Maar helaas, toen ik mijn haar begon af te spoelen voelde het echt heel hard aan. Heb het de eerste keer opnieuw met een gewone shampoo gewassen.
Bij de tweede poging wou ik het toch even zo proberen, ik heb dan na het wassen heel veel conditioner gebruikt om mijn haar toch wat zachter te maken.
Mijn haar kamde dan ook heel moeilijk door, ook de dag nadien, hoewel ik toch veel conditioner had gebruikt.
Het was wel proper, maar heb toch liever mijn zachte lokken.
Voor mij dus liever shampoo uit een flesje.
Heeft er iemand van jullie ervaring met een shampooblok?