zondag 23 september 2012

Je make-up verwijderen: een must!!

Je make-up verwijderen, het is een echte must voor je huid!
Ik lees en hoor nog héél vaak mensen zeggen dat ze 's avonds te lui, te moe, te ... zijn om hun make-up eraf te halen, maar het is toch heel belangrijk hoor!

Het is noodzakelijk om je gezicht 's avonds goed schoon te maken, zo is je huid proper én kan het ook goed ademen.
Je huid moet zich 's nachts kunnen herstellen van de schade die hij overdag opgelopen heeft.
Ik ben ook soms heel erg moe, maar op die paar minuutjes gaat het echt niet komen. Ik ga echt nooit slapen zonder mijn gelaat te reinigen.
Ik haal eerst mijn make-up eraf met een reiniger op een wattenschijfje (meestal is dat met de Sensibio H2O van Bioderma, gebruik ik al jaren), daarna was ik mijn gezicht met een schuimgel voor gevoelige huid.
Na het reinigen is het ook belangrijk je huid in te smeren, ik gebruik daarvoor een hydraterende crème en een anti-aging product.

Heb je al eens een momentje dat je zegt, ik heb er nu echt helemaal geen zin in, dan heb je ook nog reinigingsdoekjes om je make-up eraf te halen! Gebruik dan liever die, dan helemaal niets!

Waarom is het nu zo slecht voor je huid om je make-up een ganse nacht te laten zitten?
♦ Zorgt voor puistjes en ontstekingen!
Je make-up heeft de hele nacht de tijd om in je huid te dringen en je poriën te verstoppen, en dat zorgt op zijn beurt dan weer voor bacteriën die mee-eters en puistjes veroorzaken.

♦ Zorgt voor een droge huid
Make-up droogt je huid vaak wat uit! Als je die er dan nog eens gans de nacht laat opzitten, en ook geen extra hydraterende crème kunt gebruiken, krijg je een droge huid, wat op langere termijn dan weer zorgt voor rimpels. Ook ziet je huid er dof uit, en willen we niet allemaal een stralendere huid!

♦ Geïnfecteerde ogen en uitvallende wimpers
Ook je oogmake-up moet goed gereinigd worden. Als je dat niet doet kunnen er restanten in je oog terecht komen tijdens je slaap, wat kan zorgen voor irritaties en infecties.
Ook mascara te lang op je wimpers zorgt voor droge en breekbare wimpers, die dan ook kunnen uitvallen of afbreken.

Hopelijk verwijderen jullie elke avond jullie make-up? Zo niet, you better should!!
Petra x

20 opmerkingen:

 1. So true! IK probeer er altijd zo veel mogelijk van te schrobben ;) Maar ik moet wel zeggen dat ik vaak toch nog wat donkere randjes rond mijn ogen blijf hebben :/
  Heb je daar soms een tip voor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het misschien van waterproof-make-up te gebruiken, want daar heb je wel speciale producten voor om je oogmake-up te verwijderen. Anders, geen idee!

   Verwijderen
 2. Idd het is echt maar een kleine moeite :) Ik doe het ook echt elke avond en als ik echt te moe ben doe ik het gewoon met bioderma..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger durfde ik het wel eens vergeten of gwn snel met een wipe mijn make up eraf halen maar dan niet meer wassen met een wasgel ofzo.. De laatste tijd sla ik het echter nooit meer over! Proud of myself :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik doe het echt elke avond! Vind het gewoon leuk om mijn gezicht dan ook een beetje te verwennen na het reinigen met een fijn serum of een nachtcrème!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe het ook altijd, al is het soms moeilijk om heel laat in de nacht je make up te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik doe het ook elke avond religieus. Zelfs in het midden van de nacht met een glas te veel op doe ik het nog! I know my beauty rules, haha.

  Ik ga nu ook die Bioderma kopen. Op amazon.fr kost het maar 13eur per halve liter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zalige foto met die lipstick :-) Ik deed dat vroeger ook veel minder dan de laatste jaren nu. is idd heel belangrijk. en ik vind het zelfs nu een leuk ritueel en heb er nood aan! mijn schoon velleke :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel belangrijk inderdaad! Ik doe het elke avond, ook als ik geen make-up op heb gehad ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zeker een must! Ik doe het elke avond, ook als ik uit ben geweest en eigenlijk geen zin heb, maar anders weet ik gewoon dat ik puistjes krijg als ik het laat zitten. Bleh! Zit ik niet op te wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Reinigen is inderdaad superbelangrijk! Ik doe het elke avond met veel zorg. Al moet ik wel toegeven dat ik in mijn rebelse tienerjaren wel regelmatig mijn oogschaduw (zwart, natuurlijk) en oogpotlood (ook zwart, natuurlijk, stoer als ik was) liet zitten. Foei!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha toevallig doe ik het altijd, uitgezonderd gisteren, en nu kom ik deze blogpost tegen :D! Maar toen ik las dat mijn wimpers zouden afbreken... :|

  PS: Mijn zus en ik zijn een paar dagen geleden een blog begonnen. Het zou ons oneindig blij maken als je een kijkje zou willen nemen, want het is nogal lastig om volgers van de juiste doelgroep te bereiken. Heel erg bedankt en sorry voor de *commercial* :)
  http://www.daintylittlemoonbeams.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik verwijder ook altijd mijn make -up ! Ik zou wel eens durven enkel mijn make up te verwijderen en niet meer te wassen met een facewash maar dat gebeurt maar af en toe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik probeer het vol te houden maar af en toe laat ik een steekje vallen :s

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik doe dat ook echt altijd! Doekjes zijn inderdaad een handige oplossing voor na wilde party-nights ;-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hihi, ik doe het dus niet altijd. Als ik moe ben, duik ik gewoon mijn bed in. Maar nu ik dit artikel heb gelezen, zal ik de volgende avond dat ik weer zo moe ben even een doekje pakken om mijn make-up er in ieder geval af te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik verwijder mijn make-up ALTIJD!! Vaak met een cleanser waar bij water en een washandje aan te pas komen (dat is de beste methode vind ik) afgemaakt met een lotion en als ik lui.. of moe ben gewoon ff met een simpele remover en een wattenschijfje.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram