Mogelijk gemaakt door Blogger.

Je make-up verwijderen: een must!!

Je make-up verwijderen, het is een echte must voor je huid!
Ik lees en hoor nog héél vaak mensen zeggen dat ze 's avonds te lui, te moe, te ... zijn om hun make-up eraf te halen, maar het is toch heel belangrijk hoor!

Het is noodzakelijk om je gezicht 's avonds goed schoon te maken, zo is je huid proper én kan het ook goed ademen.
Je huid moet zich 's nachts kunnen herstellen van de schade die hij overdag opgelopen heeft.
Ik ben ook soms heel erg moe, maar op die paar minuutjes gaat het echt niet komen. Ik ga echt nooit slapen zonder mijn gelaat te reinigen.
Ik haal eerst mijn make-up eraf met een reiniger op een wattenschijfje (meestal is dat met de Sensibio H2O van Bioderma, gebruik ik al jaren), daarna was ik mijn gezicht met een schuimgel voor gevoelige huid.
Na het reinigen is het ook belangrijk je huid in te smeren, ik gebruik daarvoor een hydraterende crème en een anti-aging product.

Heb je al eens een momentje dat je zegt, ik heb er nu echt helemaal geen zin in, dan heb je ook nog reinigingsdoekjes om je make-up eraf te halen! Gebruik dan liever die, dan helemaal niets!

Waarom is het nu zo slecht voor je huid om je make-up een ganse nacht te laten zitten?
♦ Zorgt voor puistjes en ontstekingen!
Je make-up heeft de hele nacht de tijd om in je huid te dringen en je poriën te verstoppen, en dat zorgt op zijn beurt dan weer voor bacteriën die mee-eters en puistjes veroorzaken.

♦ Zorgt voor een droge huid
Make-up droogt je huid vaak wat uit! Als je die er dan nog eens gans de nacht laat opzitten, en ook geen extra hydraterende crème kunt gebruiken, krijg je een droge huid, wat op langere termijn dan weer zorgt voor rimpels. Ook ziet je huid er dof uit, en willen we niet allemaal een stralendere huid!

♦ Geïnfecteerde ogen en uitvallende wimpers
Ook je oogmake-up moet goed gereinigd worden. Als je dat niet doet kunnen er restanten in je oog terecht komen tijdens je slaap, wat kan zorgen voor irritaties en infecties.
Ook mascara te lang op je wimpers zorgt voor droge en breekbare wimpers, die dan ook kunnen uitvallen of afbreken.

Hopelijk verwijderen jullie elke avond jullie make-up? Zo niet, you better should!!
Petra x