dinsdag 2 oktober 2012

Ik ben geraakt

De hele maand oktober staat jaarlijks, overal ter wereld, in het teken van borstkanker. Er word dan extra aandacht aan besteed en er worden tal van activiteiten georganiseerd.
En da's maar goed ook, want iedereen wordt er jammer genoeg op de één of andere manier wel eens mee geconfronteerd. In België alleen al worden jaarlijks meer dan 9.500 nieuwe gevallen van borstkanker vastgesteld.

Er is maar één manier om kanker te verslaan, en dat is via wetenschappelijk onderzoek. 
Vandaag bedraagt de gemiddelde vijfjaarsoverleving voor borstkanker zo'n 90%, terwijl dat vijfentwintig jaar geleden nog maar 75% was. Dat is vooral te danken aan doorgedreven onderzoek op het vlak van opsporing, diagnose en behandeling.

Stichting tegen Kanker lanceert dit jaar de borstkankercampagne www.ikbengeraakt.be om extra fondsen in te zamelen, want er is nog meer onderzoek nodig.
Via de site kan je doneren, dan kan al vanaf vijf euro, zeer gemakkelijk en snel, allemaal online.
Je kan ook een steunteam opstarten, en zo samen met je vrienden geld inzamelen.Ik vind het zo belangrijk hierachter te staan, elke vijf euro kan een verschil maken. Ik heb alvast mijn steentje bijgedragen, hopelijk doen jullie dit ook!
Op de site kan je ook volgen hoeveel er tot nu toe al is ingezameld, lees verhalen van slachtoffers, familieleden, onderzoekers,... Neem zeker een kijkje: www.ikbengeraakt.be.

Na je gift komt je naam ook onderaan op de website te staan, de mijne staat erbij 
(en je kan er eventueel ook een boodschap of verhaal bijschrijven als je wil).
De teller staat ondertussen al op meer dan 108.000 (deze printscreen was van dit weekend na mijn gift), en ze hopen op 500.000, so fingers crossed.


7 opmerkingen:

 1. volgens mij gaan ze dat bedrag zeker halen :) ze verdienen het alleszins!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie post! ls je het ok vindt, zou ik graag ook iets over schrijven. heb een goeie vriendin die al 3 jaar borstkanker heeft en blijft vechten... zou ze appreciëren als ik dat doe. mag het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tuurlijk, absoluut! Hoe meer mensen van deze actie weten, hoe beter!! En fingers crossed voor je vriendin! x

   Verwijderen
 3. Ik heb het van dichtbij gezien. Kanker is zo'n onrechtvaardige ziekte en ik vind het dus echt heel belangrijk dat er veel onderzoek naar gedaan wordt en dat kankerpatiënten zo goed mogelijk worden geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat er op deze manier telkens opnieuw aandacht naar wordt getrokken, want het is een ziekte die zo ongelooflijk veel mensen treft en wanneer op tijd opgespoord, vaak een goede prognose heeft. Hopelijk zamelen ze veel geld voor research in!

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake