Mogelijk gemaakt door Blogger.

Behind-the-scene: productfoto's

Bij mijn postje van Q&A kreeg ik de vraag hoe ik precies productfoto's neem.
Ik legde jullie wel uit hoe dat hier precies zijn gang gaat, maar vond het misschien wel leuk om jullie wat 'Behind-the-Scene' foto's te tonen, is altijd wel handiger om er een beter beeld van te hebben, of helpt misschien als tip voor wie zelf foto's van producten neemt (niet dat ik zo professioneel aan de slag ga hoor).

Meestal maak ik gebruik van een mooie, effen doos (vooral wit, kan ook zwart zijn) die ik gebruik als onder- en achterkant.
Deze kan ik dan op tafel zetten in de keuken of living, of soms zet ik me aan de achterdeur, omdat ik dat goed gebruik kan maken van het daglicht.

In de zomer zet ik ze ook vaak gewoon op mijn buitentafel, of anders op zo op de keuken- of livingtafel, zonder ondergrond.
Soms vind ik het ook wel eens leuk om een sjaal, leuke servetten, plateautjes of de taartenstaander te gebruiken om de producten op te zetten/leggen, geeft altijd wel een mooi effect.
Ik zorg er meestal wel voor om dan ook men effen doos erachter te plaatsen, dat je toch een egale achtergrond hebt.

Ik heb ook een mini-fotostudio, die ik via ebay kocht. Wel handig, vooral in de winter en op donkere dagen. (maar ik heb één lichtje laten vallen, dus die moet ik nog eens vervangen). Maar voorlopig staat hij hier maar in een hoekje.

Voor foto's te nemen maak ik gebruik van men Sonny Bloggie, heel handig toestel dat heel mooie foto's neemt, maar hij heeft geen flits, en als dat echt nodig is gebruik ik mijn Kodak toestel.

Hoe nemen jullie foto's?
En als jullie nog tips hebben voor mij om mooie foto's te nemen, please do share!!