Mogelijk gemaakt door Blogger.

Easy cupcake tips & botercrème recept

Jullie weten nu ondertussen al dat ik graag cupcakes eet, maar ook bak natuurlijk!
Ik probeer graag vanalles uit, hou van de versiering ervan, maar ik maak het mezelf meestal ook niet te moeilijk hoor!

Vandaag heb ik voor jullie enkele eenvoudige tips om snelle en mooie cupcakes te maken!

♦ Voor standaard vanille-cakejes kies ik heel vaak voor cupcakemix om kindercakejes te maken (vind je in de meeste winkels wel), die zijn echt heel lekker en luchtig, moet je enkel maar water aan toevoegen, 4 minuten mixen, verdelen en 15-20 min bakken, en ze kosten maar rond de €1,50, daar kan je het zelf toch niet voor maken hé!

♦ Om ervoor te zorgen dat je cupcakes er mooi en toch wat bol uitzien, zorg ervoor dat je je papiertjes niet zomaar op je bakplaat zet, anders als je het deeg erin doet gaat het heel erg uitzetten in de breedte.
Koop een cupcake-bakblik (hoeft niet duur te zijn als je dat niet zoveel zou gebruiken hoor, kan je gewoon bij action vinden voor €2 of zo) waar je je vormpjes kan indoen.

♦ Vul je cupcake-papiertjes tot iets boven de helft, dan heb je de perfecte cupcake.
Handig om ze te vullen is met een ijsschep en een koffielepel, zo doe ik het toch altijd.
Een goed gevulde schep is ideaal voor één cakeje, met je koffielepel kan je de restjes vanuit de schep makkelijk eruit halen.

♦ Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn

♦ Om te voorkomen dat je cupcakes inzakken als je ze uit de oven haalt, zorg ervoor dat je ze niet te warm bakt (ongeveer 160° is voldoende), anders is de buitenkant te gaar en de binnenkant niet, en dan zakken ze in als ze terug in een koude omgeving komen.
Wat ook kan helpen is, de cupcakes nog even in de oven laten zitten, wel de temperatuur al afzetten en de ovendeur openzetten.

Wat ik ook eens wou delen met jullie, is een supermakkelijk receptje om botercrème te maken (wat je gebruikt om de toef op een cupcake te spuiten).
Je kan het natuurlijk zo ingewikkeld maken als je wilt (of andere recepten volgen), maar deze is echt makkelijk en lekker.

Het enige dat je nodig hebt is boter en bloemsuiker, that's it!! Je kan er natuurlijk zelf nog smaak- en kleurstoffen aan toevoegen, maar dit is echt de basis, en is op zich ook heel lekker.

De verhouding is 1:1, dus 100 gr boter op 100 gr bloemsuiker!
Je gebruikt best boter op kamertemperatuur. Goed luchtig kloppen en dan gewoon de bloemsuiker toevoegen en goed mengen.
Ook lekker erbij is een beetje nesquick, voor een chocoladesmaak en -kleurtje!


Handige tip: je maakt je boterroom best op iets voorhand, zodat ze nog wat terug in de ijskast kan. Dan is ze iets vaster om op je cupcake te spuiten en blijft het ook mooi zitten!
Erna gewoon sprinkles, glitters, eetbare versieringen, fruit, ... toevoegen en je cupcake is klaar!


Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips!!
Veel bakplezier x