Mogelijk gemaakt door Blogger.

150 Years Roger & Gallet

Ik heb reeds een paar producten van het merk Roger & Gallet, en hun geurtjes zijn altijd zo heerlijk.
Dit jaar vieren ze hun 150e verjaardag, en dat doen ze met een tijdelijke collectie, namelijk een nieuwe versie van de beroemde Falcon-Rouleau de l'Empereur.
Het resultaat? Pure en elegante vormgeving, levendige kleuren, transparantie en stijlvolle verpakking.

De collectie bestaat uit drie verschillende geuren:
Eau de Cologne Jean Marie Farina, een verfrissend en licht parfum, met oa. citroen, tijm en rozemarijn, in een rode transparante fles.
Eau de Fraîche Bois d'Orange, een verfrissende en verkwikkende geur, met oa. mandarijn, basilicum en oranjebloesem, in een oranje transparante fles.
♦ Eau de Fraîche Fleur d'Osmanthus, met een subtiel houtaccent en oa. osmanthus en een vleugje sinaasappel, in een groene transparante fles.

Ik ontving de groene fles, Eau de Fraîche Fleur d'Osmanthus en ik ben helemaal weg van de geur.
De blaadjes van de zeldzame osmanthus-bloem worden voorzichtig met de hand geplukt voor dit heerlijke parfum.
Ze hebben daarbij een lichte abrikozentoets en bevatten daarnaast ook neroli, een vleugje sinaasappel, tonkaboom, sandelhout en benzoë voor een subtiel houtig accent.

De fles is heel mooi afgewerkt, een transparante groene fles waar je een print van bloemenblaadjes doorziet, met een gouden dop!
Het is natuurlijk wel een eau fraîche parfumée (fresh fragrant water) dus hij is heel licht en fris, ideaal voor de zomer, maar hij blijft niet zo heel lang hangen.
Je kan er dus overvloedig mee sprayen, en best meenemen in de handtas om eens extra aan te brengen tijdens de dag!

Let wel, normaal is de collectie van Roger & Gallet naast de apotheek ook verkrijgbaar bij oa. Ici Paris XL en Inno, maar deze gelimiteerde oplage is enkel en alleen verkrijgbaar bij de apotheek, het is een uitgave voor de 150e verjaardag en aangezien het merk begonnen is in de apotheek, is deze eenmalige collectie exclusief daar verkrijgbaar.

Te koop bij de apotheek voor €45 voor 100ml.

Wat denken jullie van deze collectie? En voor welke kleur/geur zouden jullie gaan?
De groene is alvast een aanrader, al ben ik zo benieuwd naar de oranje, ik hou van hun oranjebloesem geurtjes!