Mogelijk gemaakt door Blogger.

The Big 'How to look professional'- Giveaway

Deze winactie is afgelopen. De winnaar werd gecontacteerd via email!

Vandaag heb ik nog een superleuke winactie voor jullie klaarstaan. Deze maal geen make-up of beautyproducten, maar gaan we meer de fashion-richting uit!

Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. En wat is dan het eerste dat iemand opvalt, wanneer hij/zij je voor het eerste ontmoet? Juist ja, je look.
De manier waarop je je kleedt en opmaakt kunnen cruciaal zijn voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek of een belangrijke meeting.
Daarom zet ik graag enkele handige tips en tricks op een rijtje, waar je best rekening mee kan houden voor de perfecte professionele look:

♦ Corporate cameleon.
Als het even mogelijk is, probeer zoveel mogelijk te weten te komen over de dresscode van het bedrijf waar je gaat solliciteren of waar je een meeting hebt. Zo kan je je outfit hieraan aanpassen, en geef je meteen de indruk dat je binnen het bedrijf past.

♦ When in doubt, go for professional.
Je zal zelden in de fout gaan door je professioneel te kleden. Zelfs in een meer casual omgeving zal je hiermee geen slechte indruk maken.
Ga dus niet voor te korte rokjes, te diepe decolleté, enz.

♦ Feel comfy.
Pers je niet in een outfit waar je je oncomfortabel in voelt! Je zal dit gevoel uitstralen en je kans missen om een zelfzekere indruk na te laten.

Make it your own.
Professioneel staat niet gelijk met grijze muis. Je look mag best je persoonlijkheid weergeven, maar ga natuurlijk niet te ver met extreme statements, té drukke prints, opvallende make-up of shiny juwelen.

Grooming
Vergeet niet dat je er gewoon verzorgt moet uitzien. Propere nagels maar geen te felle kleurtjes nagellak, haren mooi gekamd en uit je gezicht, mooie naturel make-up en laat ook te felle geurtjes van parfum, haarproducten, enz achterwege.

Professional isn't boring
Vergeet de klassieke mantelpakjes, je kan je best professioneel kleding maar dat toch hedendaags en modern overkomt.
Kies bv. voor een donkere jeans, met bloesje of shirt met een blazer en een leuk sjaaltje.
Een kokerrok is helemaal in, combineer het ook met een blazer en een leuk bovenstuk, eventueel met print.
Ook eender welk kleedje kan je meer professioneel maken door het te combineren met een blazer of trenchcoat.
En ga altijd voor hakken.

Nadat je dan je professionele look hebt ontwikkeld kan je meteen aan de slag en je professionele netwerk uitbouwen via BeKnown, de professionele netwerkapplicatie van Monster op Facebook.

Dankzij Monster.be, de online rekruteringssite, mag ik één van mijn lezers gelukkig maken met een waardebon van Zara t.w.v. 60 euro, om zo meteen een musthave item aan je professionele garderobe toe te voegen.

Wat moet je nu doen om deze te winnen?
♦ Laat een comment achter en laat me weten voor welke outfit jij zou gaan op een sollicitatiegesprek.
♦ Vergeet geen geldig emailadres (of link naar je blog/twitter/...) zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt.
♦ Volg mij en deel deze wedstrijd via facebook of tweet volgende zin via twitter: 'Volg @PetraCupcake en maak kans op een Waardebon van €60 bij Zara: http://bit.ly/xKPf0T'

Deze wedstrijd loopt tot 13 maart 2012 middernacht.
De winnaar wordt gecontacteerd via mail.

Veel succes
Petra