Mogelijk gemaakt door Blogger.

Duo pudding met chocolade en vanille

Ja, de paashaas is hier dit weekend ook langs geweest, met téveel chocolade-eitjes!!
Serieus, ik haalde onlangs nog een chocolade sinterklaasje uit de kast, je krijgt dat toch nooit allemaal op!
Dus ik dacht, kan ik evengoed wat chocolade gebruiken in iets anders!

Ik wou een simpele vanillepudding maken, jaja, een poederzakje van Dr Oetker of iets dergelijks dat je maar hoeft te mengen met wat melk en suiker, it's easy like that!!
Maar ik dacht, een potje gele pudding is nu ook niet echt veel speciaals, dus besloot ik om er een duo pudding van te maken, met jawel, chocolade van een paasei (gaat met eender welke chocolade natuurlijk, maar ik ben ondertussen mijn eieren kwijt)!!

Tadaa:

Eens de pudding klaar is, verdeel je hem in twee potten. De ene laat je wat afkoelen en opstijven (best een aluminiumpapiertje erover dat er geen velletje opkomt), bij de andere voeg je eerst u chocolade bij, meng het goed door en dan ook wat laten afkoelen.

Als het iets vaster geworden is kan je ze mooi in je potjes verdelen, zodat de laagjes niet in elkaar lopen.
Mijn potjes waren waarschijnlijk iets te breed, ik wou eigenlijk voor iets meer laagjes gaan, maar hé, ik ben tevreden met het resultaat.
De onderste en de bovenste laag zijn chocolade, in het midden zit de vanillepudding (je ziet het niet zo goed op de foto's dat er onderaan ook chocoladepudding zit vind ik).
Wat afgewerkt met wat chocoladeschilfers (ook van een paasei, die ik wat geraspt heb) en daarna de ijskast in!

Ik maakte er ook nog met een vanille en aardbei, waar ik dan aarbeienjam gebruikt had, maar die bleef toch iets meer lopend, en ik had niet veel gewone vanille meer over, dus van echte laagjespudding konden we daar al niet meer spreken :/

Wat denken jullie ervan?
En hebben jullie nog varianten? Ik heb ook nog ergens gelezen met laagjes speculaas, lijkt me ook wel lekker (next time)!