Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: Marrakech tripje #1

Ik ben terug van een vijfdaagse trip naar Marrakech in Marokko met mijn gezinnetje en we hadden het super naar ons zin! Jammer dat we al terug zijn, maar ja, aan alle mooie liedjes komt een einde!
We hebben er genoten van het zonnetje, het zwembad, lekker eten en we hebben veel mooie dingen gezien!
Voor herhaling vatbaar dus!
Eén van mijn favoriete foto's die ik gemaakt heb!Ik wil jullie natuurlijk eventjes meenemen door mijn foto's, maar het zijn er meer dan 600 (jaja, op vijf dagen :p) dus ik probeer een kleine selectie te maken en ik deel het ook op in twee postjes.
Maar alvast sorry voor de picture overload ;)
Luchthaven in Marrakech

We zijn op maandagvoormiddag toegekomen in ons hotel. We verbleven in het hotel Kenzi Club Agdal Medina, heel mooi hotel.
De eerste dag zijn we dan ook gewoon daar gebleven.

Op dag twee trokken we richting centrum. We bezochten er de typische ambachtelijke winkels, we vonden er de patisserie Al-Jawda (waar ik in mijn vorige post over geschreven had), en inderdaad heel mooi en heel lekker (er ging een gevulde taartdoos mee naar België vol Marokkaanse lekkernijen) en wandelden we even langs het centre commercial, waar ze de gewone winkels hebben, zoals Zara, Mango, ...

Op dag drie deden we een tour historique, met gids van het hotel, wat heel interessant was.
We gingen langs de Jardin de la Menara, met olijfbomen, een paviljoen en een bassin, met vissen die je brood kan geven.

Daarna gingen we langs de Koutoubia Moskee:

En zetten we onze tocht verder door de oudste stadspoort naar de Tombeaux Saâdiens, grafzerken in mozaïek van de prinsen, prinsessen, emirs en dienaars.

Daarna bezochten we het mysterieuze Bahia paleis, wat echt prachtig was!

Van daaruit wandelden we verder langs de souks tot op het bekende plein Djemaa El Fna, maar daarover meer in mijn volgende post, samen met de Jardin Majorelle (van Yves Saint Laurent).

Sorry voor de lange post maar hopelijk vonden jullie het leuk om zien!
Petra x