Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Tiramisu met fruit / rode vruchten


Vorige week was mijn vriend jarig, en hij is dol op tiramisu. Naast taart, besloot ik dus ook de keuken in te duiken om tiramisu te maken. Ik maakte een gewone versie, maar ook eentje met rode vruchten, heel verfrissend dus perfect voor de zomer.
Ik vond het heel geslaagd, makkelijk te maken en heel lekker, dus ik dacht, ik ga het recept hier eventjes delen (al zijn de foto's niet van zo'n goede kwaliteit, aangezien ik 's avonds laat aan de slag was en ik ze met mijn gsm getrokken heb, maar je hebt toch een beeld van hoe het eruit ziet).

Wat heb je nodig?
250 g mascarpone
3 eieren
200 g kristalsuiker (2 x 100 g)
1 zakje vanillesuiker
500 g rode vruchten (diepvries en vers)
1/2 limoen
boudoir koekjes

Hoe ga je te werk?
- Ik maakte gebruik van rode vruchten uit de diepvries, die ga je aan de kook brengen met 100 g kristalsuiker en het sap van een 1/2 limoen.
- Haal het warme fruit door de zeef . Hou het sap en het fruit apart, en laat beide afkoelen.
- Splits de eieren.
- Klop de eierdooiers los met 100 g kristalsuiker.
- Roer de mascarpone er doorheen.
- Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
- Spatel het eiwitsneeuw luchtig door het mascarpone-mengsel.
- Dompel de boudoir koekjes één voor één onder in het sap van het fruit (als je niet zo heel veel hebt, kan je het altijd wat aanlengen met water), en schik ze naast elkaar in een dessertkom.
- Schep een laagje mascarpone-crème over de koekjes.
- Verdeel het fruit over de mascarpone (ik had iets te weinig gebruikt, dus ik heb nog wat verse rode en blauwe bessen toegevoegd).
- Daarna ga je nog een laag koekjes gedrenkt in sap, en een laagje mascarpone-crème gaan toevoegen, strijk de bovenkant mooi glad.
- Dek af en plaats het minstens drie uur in de ijskast.
- Voor het serveren afwerken met nog wat fruit, ik koos voor frambozen, rode besjes en blauwe bessen.

Tip: je kan dit ook gaan klaarmaken in dessertglaasjes, en dan kan je ook kiezen om eerst wat fruit aan de onderkant extra te gaan toevoegen, en als koekjes ga je dan voor verkruimelde koekjes met wat sap over.
Je kan het gerust ook gaan klaarmaken met andere fruitsoorten, of één fruitsoort alleen.

Wat denken jullie van dit dessertje? Hebben jullie al tiramisu met fruit gegeten/gemaakt?