Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Tarte - Tarteist Contour Palette


Vandaag toon ik jullie het prachtige Tarteist Contour Palette van Tarte. Ziet hij er niet geweldig mooi uit!? Mijn vriend bracht deze voor me mee vanuit de Sephora in Amerika, dus jammer genoeg is hij hier helemaal niet te verkrijgen. Maar ik wou hem toch heel graag van dichtbij laten zien, dus hopelijk vinden jullie dat toch leuk!

Eerst en vooral, de verpakking is echt een beauty, die gouden kleur en het ronde doosje geven het echt een luxueuze uitstraling.
Het contour palette bevat zes kleuren waarmee je dus aan de slag kan gaan om het gezicht te gaan contouren/shapen. Hij bevat twee highlighters, een matte en een shimmer kleurtje, een corrigerend poeder, twee contour-kleurtjes (soft & deep) en een blush als accentkleur. Er staat ook stap voor stap bijvermeld welke je als eerst gaat gebruiken.

De matte highlighter, beige tint, gebruik je eerst, en is dus echt om het grotere delen van het gezicht te gaan oplichten, niet echt een glow te geven.
Het corrigerend poeder heeft een lichtgele kleur, en ga je onder de ogen gaan aanbrengen. Geel neutraliseert namelijk blauw dus is perfect om donkere kringen wat te gaan camoufleren. Ik gebruik deze ook om mijn concealer te gaan vasthouden.
Daarna zie je twee matte contour-kleurtjes, een lichterbruin (soft) en een donkerbruin (deep). De soft is voor een lichte tot medium huidtint, terwijl de deep voor een medium tot donkere huidtint geschikt is, al kan je beiden best combineren.
Nummer 5 is de Rosy Blush, een zachtroze blush om een mooi accent toe te voegen. Hij kan mooi opgebouwd worden en is een kleur die voor vele huidtypes geschikt is.
De middenste kleur, een glanzend witte kleur, bevat geen nummer, maar is de shimmery highlighter en gebruik je dus als laatste stap.

Het palette is het meest geschikt voor lichte huidtypes, aangezien de kleuren niet zo heel donker of gepigmenteerd zijn. Maar het werkt goed voor mij, ik heb best een lichte huid en je kan ook makkelijk aan de slag met de poeders, kleuren opbouwen, mooi blenden, ... Daarnaast ruiken ze ook geweldig, er hangt een lichte zoete vanillegeur aan wat ik best aangenaam vind als ik het palette open (je merkt er niets van wanneer je de poeders op je huid aanbrengt), maar terwijl is de formule toch zonder parabenen, minerale oliën, ftalaten, sulfaten en gluten is, dierproefvrij en dermatologisch getest! What's not to love!!

Ik ben er echt dol op! Hopelijk komt Tarte snel naar België, want ze hebben echt mooie producten (ik heb ook nog een oogschaduw-palette gekregen, de Tarte Tease, maar die toon ik zeker nog eens apart in een volgend artikeltje). 
Wat denken jullie van dit contour palette?

Tarte - Tarteist Contour Palette
$45 (gekocht in Sephora USA)