Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Avène Cleanance HydraWie mijn blog al een beetje volgt, weet dat ik momenteel bezig ben met een kuur Isocural (beter gekend als Roaccutane of Isotretinoïne) om mijn acné problemen aan te pakken (lees meer hier). De grootste bijwerking daarvan is het uitdrogen van je huid. Het is dan ook belangrijk om de juiste producten te gaan gebruiken, om het ongemak tot een minimum te beperken. En deze Avène Cleanance Hydra producten zijn perfect!

De Cleanance Hydra producten zijn eigenlijk gemaakt voor de door medische acnébehandelingen geïrriteerde en uitgedroogde huid, dus uiterst geschikt voor mensen die oa. de Roaccutane kuur nemen zoals mezelf. En ik moet zeggen, ik heb er echt goede resultaten mee. Mijn huid voelt niet heel erg uitgedroogd aan, of is niet opvallend aan het schilferen, dus deze producten voeden extra goed, de hele dag.

Ik gebruik als eerste de Cleanance Hydra Soothing Cleansing Cream om mijn huid te gaan wassen (eerst natuurlijk mijn make-up gaan verwijderen). De reinigt zacht zonder de gevoelige, droge en geïrriteerde huid verder te gaan aantasten. Gaat het comfort van de huid gaan herstellen en daarbij ook gaan hydrateren en voeden.
Mijn huid is zachter en minder schilferig, en voelt veel soepeler aan. Ook het product zelf voelt heel zacht aan op de huid.


Nadien gebruik ik de Cleanance Hydra Verzachtende Crème. Een verzachtende, hydraterende en voedende verzorging die het comfort van de huid gaat herstellen. Het is een niet-vettige, romige crème die makkelijk aanbrengt en snel intrekt. Werkt heel hydraterend, wat direct een aangenaam gevoel geeft aan mijn huid.
Tip: ik breng deze crème aan terwijl mijn gezicht nog nat is. Een vochtinbrengende crème zorgt ervoor dat het vocht niet verdampt maar opgenomen wordt door de huid, en die dus zachter en soepeler wordt. Dit is voor elk huidtype een aanrader, want de huid heeft vocht nodig!


Ik gebruik beide producten zowel 's morgens als 's avonds, en verder niet zoveel meer (enkele nog een product voor de ogen, en 's morgens zonnecrème). 
Deze producten bevallen me heel erg, zit al aan mijn tweede voor elk product, en lijken me ook voor mensen met een hele droge huid uit zichzelf heel aangenaam.
Kenden jullie deze Cleanance Hydra lijn al?

Avène Cleanance Hydra
Verkrijgbaar bij de apotheek