Mogelijk gemaakt door Blogger.

My skin journey #4


Eerst en vooral, sorry voor de stilte hier op de blog afgelopen dagen. Maar ik heb mijn allereerste weekje verlof van dit jaar, en we hebben eindelijk eens wat zonnigere dagen achter de rug, ik wil die dan ook niet thuis achter de computer doorbrengen.
Maar vandaag geef ik jullie toch nog een update over mijn huid. Ik zit nu bijna aan maand drie van mijn kuur met Isocural (beter gekend als Roaccutane of Isotretinoïne).

De eerste maand van de kuur heb ik de dosis even moeten gaan halveren, doordat ik echt wel heel veel last had van de bijwerkingen. Momenteel zit ik een vijftal weken terug op de normale dosis en valt dat best mee. Het meeste waar ik last van heb momenteel, zijn mijn lippen. Ze zien er nog redelijk oké uit, maar het droogte-gevoel is heel vervelend. Het smeren van lippenbalsem is echt een must, zeker 1 à 2 maal per half uur. Je kan je dus voorstellen dat ik er al heel wat heb opgebruikt afgelopen maand, en ook overal lippenbalsems liggen heb, want ik mag echt niet zonder vallen. (Lees hier mijn lippenbalsem-favorieten).

De droogte van mijn huid valt al bij al goed mee. Is niet echt zichtbaar en met de juiste producten, lichaam goed insmeren 's morgens en 's avonds, mijn gezicht behandelen na het reinigen, enz is dat zeker voldoende. Mijn hoofdhuid is ook nog wat schilferig, maar geeft geen jeukend gevoel meer zoals ik in het begin had.

Nu merk ik wel dat ik last heb van een hele dunne huid. Zo was ik laats in de tuin aan het werk met een hark. De hele tijd dezelfde beweging, ik voelde ook geen pijn, maar nadien zag ik een blaar aan de binnenkant van mijn duim waar het vel er gewoon afhing.
Gisteren was ik ook gevallen (met de step van mijn zoontje, ik weet het, niet echt slim om te doen, maar de wielen bleven zitten in een modderspoor en daar ging ik), mijn elleboog ligt volledig open. Weet niet of het echt aan mijn huid ligt door de medicatie, zou waarschijnlijk wel een serieuze schaafwond geweest zijn, maar het vel ligt er gewoon af, brrr.
Ik heb momenteel ook zowat last van mijn neus, beetje verkouden/sinusitis, en dan heb ik vaak een bloedneus bij het snuiten, een droog gevoel vanbinnen in mijn neus, ...

Verder ziet mijn huid er al stukken beter uit (ik neem elke twee weken ongeveer een foto, zodat ik jullie op het einde van de behandeling een voor-na kan tonen). Er komen geen ontstekingen meer bij, mijn huid is best egaal momenteel. er zijn nog wat littekens, rode vlekjes, verkleuringen die misschien wat langer tijd nodig hebben om weg te trekken, maar ik hoop natuurlijk dat dat zeker gebeurd. Maar ik ben sowieso al blij met het verloop van de behandeling en het resultaat tot nu toe.

Dus, al bij al vallen de kwaaltjes nog mee, al moet ik mij misschien alvast al recht proberen houden (en niet meer op een kinderstep op pad te gaan, haha).

Lees ook: