Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: Zonnebescherming voor je haar


Het ziet er toch naar uit dat het komende week eindelijk toch wat gaat zomeren in ons landje. Naast zonnebescherming voor onze huid, mogen we ook zeker ons haar niet vergeten. Haar dat lang blootgesteld wordt aan zonlicht, wordt heel erg droog, dof en breekbaar. Ook gekleurd haar gaat heel erg gaan vervagen. Dat willen we dus zeker vermijden.
Enkele tips: hou je haar in een dotje of draag een hoed of sjaaltje! En daarnaast zijn er ook tal van zonneproducten op de markt voor je haar. Ik zet er vandaag enkele op een rijtje!

Kérastase Soleil heeft zes producten in zijn zomergamma. Ze zorgen voor bescherming, herstel en glans. Hier zie je de Bain Après-Soleil shampoo (€19.20), ook geschikt voor gekleurd haar. Hij verwijdert zand, zout en chloorresten uit het haar, biedt UV-bescherming en behoudt glans en kleur van het haar.
Na de shampoo breng je de Lait Richesse (€23.50) aan, een herstellende verzorging die licht aanvoelt en zorgt voor het herstel van de beschadigde haarvezels. Het haar glanst en is zijdezacht, en ruikt ook heerlijk want de producten hebben een hele fijn geur.
Daarnaast bevat dit gamma nog twee beschermsprays om voor het zonnen aan te brengen, een haarmasker en een cc crème.

Redken gaat dan weer specifiek voor de bescherming van gekleurd haar met zijn Color Extend Sun gamma. Die gaan ontkleuring, vochtverlies en beschadiging tegen. Ze gaan het haar intens gaan voeden met oa. mango-olie, om zo het haar te versterken en te voorzien van structuur, volheid en glans. Hier zie je de after-sun shampoo (€22.40) die de kleur gaat beschermen dankzij de UV-filters.
De after-sun conditioner (€24.50) gaat het haar beschermen in de zon, versterken en revitaliseren.
Daarnaast bevat dit gamma nog een bescherm- en glansspray en een after-sun mask.

Als laatste toon ik jullie graag het Solar Sublime gamma van L'Oréal Professionnel, producten die ik jaarlijks gebruik tijdens de zomer. Ze ruiken heerlijk zomers, en ze gaan het haar echt gaan beschermen tegen uitdroging na blootstelling in de zon.
De onzichtbare beschermende spray (€17.20) is een lichte leave-in mist die het haar beschermt en verzorgt. De formule vormt een soort van schild tegen uitdrogende factoren, resultaat glanzend haar de hele zomer. Kan zowel voor als na het zonnen aangebracht worden, vooral op de lengten en de punten.
De Shampoo (€15) gaat intensief gaan reinigen en voeden, waardoor het er soepel, vol en stralend uitziet. Het masker (€21.80) verwent het haar met een intense voeding en beschermende verzorging. Hij focust doelbewust op de meest beschadigende zones en omhult de haarvezels actief.

Wat denken jullie van deze producten? Gebruiken jullie speciale producten voor het haar tijdens de zomer?