Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitstapje: Sea Life Blankenberge


Jullie hebben het waarschijnlijk wel gemerkt, de afgelopen weken was het hier best rustig op de blog. Dat kwam vooral omdat ik de eerste week van juli verlof had en ook vorige week een weekje thuis was, en die dagen daartussen waren echt superdruk op het werk. Ik wou ook wat van mijn verlof genieten, de zon scheen, de avond waren lang, we moesten niet op tijd opstaan en ik had dus ook geen zin om achter de computer door te brengen, maar tijd spenderen met mijn gezin, familie, vrienden, ...
Tijdens één van die leuke dagen, bracht ik een bezoekje aan het Sea Life in Blankenberge. Ik neem jullie eventjes mee om te genieten van deze prachtige onderwaterwereld.

Dit park was ideaal om even aan de warmte te ontsnappen. Met een half dagje kom je zeker toe en heb je alles rustig bekeken, een show meegepikt en even op het gemak gezeten. Er zijn meer dan 50 aquariums, en naast visjes en zeepaardjes, zijn er ook schildpadden, zeehonden en -leeuwen, otters en pinguïns.
Je kan voederpresentaties bijwonen, je kan een kijkje gaan nemen in de zeehondenkliniek (die was leeg, goed nieuws, want dat wil zeggen dat er geen gewonde dieren werden aangespoeld), er is ook een zeehonden-show, ... Het leuke aan die 'show' vond ik dat de dieren niet verwacht werden om een soort van opvoering te geven, we werden eigenlijk getuige van hun bezoekje aan de dokter. Ze deden allerlei dingen die ze bij een een check-up moeten gaan doen, om te controleren of ze nog in uitstekende conditie zijn.

Iedereen kent natuurlijk de nieuwste Disneyfilm Finding Dory, ook Sea Life. De kinderen krijgen er bij het binnenkomen een papieren duikbril, en een zoekkaart. Ze moeten in de verschillende aquariums op zoek gaan naar de octopus uit de film, samen met een letter. Wanneer alle letters werden gevonden, kunnen ze er een woord mee maken en krijgen ze achteraf een beloning.
Ook heel leuk voor de kinderen, was de touch pool, waar ze rustig enkele dieren kunnen aaien, zoals anemonen, zeesterren, mossels, krabben, ... Er staat altijd iemand bij, en het is heel klein zodat ze ook een overzicht kunnen bewaren (niet zoals in de Finding Dory film dus voor wie hem al heeft gezien).
Verder is er ook een speeltuin, en een klimparcour, wat ze natuurlijk ook geweldig vonden!

Dus als jullie eens niet weten wat gedaan deze zomer (of de rest van het jaar, want ze zijn het hele jaar open), kan ik zeker een bezoekje aanraden!
Wat vinden jullie ervan? En zijn jullie zelf al eens langs geweest in Sea Life?

Binnenkort nog meer uitstap-tips op de blog, bij mijn aankomende random pictures deel ik zeker nog enkele foto's van wat we nog allemaal hebben gedaan afgelopen weken!
Hebben jullie zelf nog leuke tips, laat het zeker weten in de comments, altijd handig op dagen waarop we niet weten wat gedaan.

Sea Life Blankenberge
Meer info op de website