Mogelijk gemaakt door Blogger.

10 tips: Wat doen op een regenachtige dag?


We kennen ze allemaal wel, het hele jaar door hier in België, maar vooral tijdens de winter, de regenachtige of koude dagen waarbij we beter gezellig binnen blijven.
Het hoeft daarom niet saai te zijn, ik zet graag enkele leuke tips op een rijtje om er toch nog een fijne dag van te maken. Geschikt zowel met kinderen als zonder!

- KIJK EEN FILM
Niets gezelliger wanneer het koud en donker is, om onder een dekentje in de zetel te kruipen en naar een leuke film te kijken! Een Disneyfilm als het van mij afhangt, we hebben er ondertussen al heel wat in onze collectie. De laatste nieuwe zijn Cars 3 en Beauty & the Beast.

- BEAUTY-SPA@ HOME
Ga voor een uitgebreide manicure en pedicure, test je nailart-skills uit of probeer je nieuwste kleurtjes nagellak! Ga voor bruisballen of badolie in je bad en relax!

- DUIK DE KEUKEN IN 
Niet alleen een toffe bezigheid, zorgt ook voor een heerlijke geur in huis, en een lekker vieruurtje! Ga voor pannenkoeken, koekjes, cupcakes, cake, ... of ook een lekkere verse soep kan smaken tijdens zo een dagje! Zo maakte ik dit weekend, voor de eerste keer, rainbow cake en ik was er wel een paar uurtjes zoet mee.

- DANSEN EN ZINGEN
Ideaal moment om de volumeknop open te draaien en de benen los te gooien, niemand die passeert voor het raam om jullie te zien of horen (tenzij je natuurlijk buren hebt die dichtbij wonen)! Zet YouTube op voor een heuse karaoke, haal de discolampjes boven en ga ervoor!

- ZOMER-MEMORIES OPHALEN
Denk terug een die warme, fijne zomervakantie door naar foto's te kijken, of zelf een fotoboek te maken (kan zowel online, of met afgeprinte foto's waarbij je zelf leuke herinneringen kan plakken).
Ik maakte er onlangs eindelijk eentje van onze vakantie naar Californië via Smartphoto, en ben er zo blij mee, is echt een leuke herinnering! Er loopt momenteel een korting van 20% op elk fotoboek, t.e.m. 31 januari (mee info hier), altijd handig om te weten als je er vlug zelf nog eentje wilt maken!

- OPRUIMEN/HERINRICHTEN
Lijkt misschien de minst leuke, maar ik vind het zo leuk om eens een grondige opruimsessie te organiseren. Nadien ben je toch altijd zo blij dat het er echt opgeruimd uitziet, of dat je eindelijk meer plaats hebt in je kast (of gewoon een ordelijke kast hebt). 
Ook de living of keukenkast eens herinrichten is zo leuk. Andere decoratie uithalen, meubels verplaatsen, ...

- SPEEL EEN SPELLETJE 
Gezelschapsspelletjes zijn altijd leuk, zowel met het hele gezin als met z'n tweetjes. Wij spelen hier heel graag UNO, al zijn er enkele leuke spelletjes bijgekomen tijdens de afgelopen cadeautjes-periode (sinterklaas, kerst en nieuwjaar), zoals deze Dodgebal.

- FOOD-GAMES
Naast gezelschapsspelletjes, zijn ook spelletjes met eten superleuk! Haal bv allerlei etenswaren uit de kast (lekker en minder lekker), en iemand moet met zijn ogen dicht proeven wat het is.
Ook leuk is het m&m's spelletje, geef elk kleurtje van m&m een vraag (bv. blauw: vertel je favoriete zomerherinnering, rood: vertel je favoriete film/serie, groen: vertel je lievelingseten) en leer elkaar nog beter kennen!

UITSTAP
Regent het nu al dagen en wil je toch eens het huis verlaten, ga voor een indoor-uitstapje.
Bezoek eens een museum, ga naar de cinema, de bowling, het zwembad of waarom niet de wellness (ideaal om op te warmen, mijn favoriet Wellness Pure). En misschien enkel leuk voor de kinderen, een binnenspeeltuin ;).
Onderstaande foto is van een bezoekje aan het Design Museum in Gent, waar momenteel nog steeds de superleuke Hello Robot tentoonstelling loopt (t.e.m. 15/4), waar ook de recht R2-D2 uit de Star Wars film staat!

- BOUW EEN KAMP
Deze is echt meer voor mensen met kinderen. Probeer je huis eens te gebruiken op een andere manier. Bouw een kamp onder de grote tafel, met lakens om alles af te schermen, een tapijt en kussen binnen. Zorg voor boeken, spelletjes en wat snacks, speel spion inclusief speelgoedwachters aan de 'deur', ...

Hebben jullie nog leuke tips? Nieuwe ideetjes altijd welkom!