Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hair: krullen met de Remington Curling Wand


Als je een goed voorbeeld wilt van echt steil haar, dan moet je wel naar het mijne verwijzen. Mijn haar is echt heel steil, maar voor een speciale gelegenheid durf ik wel al eens de tijd te nemen om mijn haar te krullen. Omdat ik al veel handige reviews gelezen heb over een curling wand (een kegelvormige krultang), wou ik die toch graag eens proberen.
Enkele weken geleden bekeek ik het aanbod eens in onze winkels en kocht ik de Remington Your Style Styler Kit (CI97M1), met daarin een warme borstel en twee krultangen.
Ik gebruikte de curling wand uit de set ondertussen al twee maal om mijn haar te krullen, en vertel jullie er vandaag graag wat meer over.

In de eerste plaats wou ik voor een curling wand gaan omdat ik toch gelezen heb dat dat veel sneller werkt dan een gewone krultang. En ik zou het leuk vinden mijn haar wat meer te gaan krullen, omdat als ik de juiste producten gebruik, die toch enkele dagen in mijn haar blijven zitten.

Ik koos voor de set van Remington, niet zozeer voor de twee andere items die erbij zitten (een gewone krultang heb ik al, en die warme borstel lijkt me niet zo handig met mijn lang haar, tenzij iemand daar ervaring mee heeft en mij tips kan geven), maar de reviews waren heel goed en vond het ook heel betaalbaar. De temperatuur is regelbaar, met een max. temperatuur van 220°C (wat nodig is voor mijn dikke haar)
Daarnaast zit er ook een warmtehandschoen bij, en daar was ik al lang naar op zoek!

Nu, het krullen van het haar zelf. Voor ik van start ga, doe ik eerst wat mousse in mijn haar, die de krullen beter vast gaan houden, en een spray voor krullend haar (ik gebruikte beide van L'Oréal Professionel, Hollywood Waves). Je kan deze aanbrengen op vochtig haar, maar ik doe dat meestal op droog haar en dan ga ik er even met de kam door om de producten goed te verspreiden en nadien even met de haardroger.
Daarna gebruik ik een beschermde spray (ik gebruikte de Elnett spray van L'Oréal), die je haar gaat beschermen als je werkt met hitte op je haar.

Dan kan het krullen starten. Ik verdeel mijn haar in twee delen en werk van onder naar boven. Dus ik begin eerst met de onderste laag van mijn haar, van de rest van het haar maak ik een dotje. Je neemt één haarstreng, draait het rond de krultang (superhandig met de handschoen trouwens om echt de punten mooi te laten mee krullen, want je kan ze makkelijk wat tegenhouden), en houdt het ongeveer 15 seconden vast. En zo eigenlijk voor de  rest van het haar. Het haar dat al gekruld is, speld ik meestal vast.
Nadien gebruik ik nog wat haarspray (staat niet op de foto) en maak ik de krullen wat los met mijn vingers. Soms ga ik er ook nog eens met een borstel door, afhankelijk of ik echt krullen of meer golven wil. Nog een beetje haarolie (mijn favoriet, de Mythic Oil) om alles glad te maken, en klaar!
Deze foto was eigenlijk al op dag 2 (bovenste foto was kort na het krullen)

In het begin was het een beetje zoeken, want mijn haar schoof nogal makkelijk van die curling wand, maar het gaat inderdaad wel een pak vlotter als je het een beetje gewoon bent!

Wat vinden jullie van het resultaat? Krul jij je haar soms, en wat gebruik je daarvoor?

Remington Your Style Styler Kit 
Ik kocht het voor €34,95 bij Vanden Borre