Mogelijk gemaakt door Blogger.

Home: lentekriebels en make-overs


Met het voorjaar in het vooruitzicht, krijg ik niet alleen opruim-kriebels, maar heb ik echt helemaal zin in een make-over van het huis.
Van kleurrijke bloemetjes, nieuwe kussens in de zetel tot pastelkleurtjes in de keuken en splinternieuwe lakens op bed. Maar dit jaar wil ik niet enkel de decoratie aanpakken, er zijn altijd wel (nog of opnieuw) werkjes te doen in huis, die zorgen voor een echte make-over. Zou ook leuk zijn om enkele van deze aan te pakken dit jaar.

Woonkamermake-over
- Wij zeggen al jaren dat we een nieuwe vloer willen in de living, een warme parket, die een aangenaam gevoel geeft. Elke winter beginnen we erover, omdat we toch een kille vloer hebben (fris in de zomer dat wel, maar toch, we hebben hier nu geen overmatig zomers klimaat).

- We wonen nu bijna 12 jaar in ons huis, en vooral de living kan toch wel een nieuw laagje en vooral ook nieuw kleurtje verf gebruiken. Ik wil heel graag gaan voor strak en wit, al wil ik ook wel een kleur-accentje toevoegen om het niet te saai te maken. Maar ik heb het wel graag open en licht.
De slaapkamer en badkamer verfden we onlangs volledig in het wit.

Een nieuwe keuken
De keuken kreeg enkele jaren terug nog een lichtblauw kleurtje, dat ben ik zeker nog niet beu gezien.
Een nieuwe keuken is direct wel een serieuze make-over, maar zou zeker welkom zijn. Ik zou dolgraag heel wat meer kastruimte hebben. Wij hebben nu dus een keukenwand, met een bar (die dus de living en de keuken scheidt, maar is enkel een muurtje met een blad op) waar wij aan eten. Zou dus heel makkelijk een G-keuken kunnen zijn, die dus het eetgedeelte ook wat meer kastruimte kan geven.
Ik kan zo wel uren rond snuisteren op Pinterest om inspiratie op te doen, maar ook echt zelf 3D-keukenontwerpen gaan maken zodat je echt een beeld hebt van hoe het eruit kan gaan zien.

Daarnaast zou ik gewoon eens grondig moeten opkuisen, als in dingen wegdoen. Ik kan zo moeilijk afscheid nemen van dingen, en er komen dan ook altijd spulletjes bij, zodat het echt teveel wordt en ik helemaal geen plek heb om alles mooi op te bergen. Laat ik misschien daar al mee beginnen!

Hebben jullie nog klusjes te doen in huis, of dingen die je graag eens zou willen aanpakken?

Foto's: Shutterstock