Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kids: 5 leuke tips tijdens de kerstvakantie


Al is de kerstperiode een leuke tijd, het is ook heel druk en die kerstvakantie vliegt voorbij. Van cadeautjes shoppen, tot etentjes en familiebezoekjes, heel leuk natuurlijk maar probeer er tussendoor ook eens iets anders tussen te stoppen!
Naast de nodige relaxmomentjes (kerstvakantie is ook voor uitslapen en lang netflix kijken bij mij), is het ook wel leuk om eens op stap te gaan of te zorgen voor leuke activiteiten, zeker met kinderen in huis! Enkele tips voor tijdens de kerstvakantie op een rijtje:

1. Ralph Breaks the Internet
Wij gingen nog voor de kerstvakantie naar de cinema voor de nieuwste Disneyfilm Ralh Breaks the Internet, het vervolg op Wreck-it Ralph, uit 2012.
De film is echt superleuk!! In de hoofdrol alweer Ralph en Vanellope uit de game Sugar Rush. Haar game crasht en is buiten gebruik. Samen gaan ze op het internet, waar ze voor het eerst komen, op zoek naar een onderdeel om haar game te herstellen!
Meer ga ik niet vertellen, maar het is echt een aanrader. Niet voor hele kleine kindjes, eerder vanaf 7-8 jaar.

2. Winter in Gent
Oké, kerst is al voorbij maar de Winter in Gent is meer dan alleen een kerstmarkt! Zeker een bezoekje waard. Er is een ijspiste, een reuzenrad, een gezellige kerstmarkt uiteraard met interactieve kerstboom waar je kan inzitten. Maar er is ook het Winterwonderkasteel, het Gravensteen die een make-over kreeg, heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, maar neemt je ook mee naar de tijd van de Vikingen.
Daarnaast is er ook het Land van W'ijs, een magisch doolhof in ijzig decor, een sneeuwballenkraam waar je ballen kan gooien en een escape room! Meer info op winteringent.be.


Ook in andere steden hebben ze uiteraard een geweldig winterprogramma, zoals bv. Antwerpen en Oostende.

3. cadeautjes inpakken of zelf maken
Ook voor nieuwjaar geven wij cadeautjes, ik vind het altijd heel leuk om die mooi in te pakken. Dus waarom er geen echte activiteit van maken, cadeautjes inpakken en extra versieren. Maar misschien ook iets moois knutselen om af te geven bij de nieuwjaarsbrief, een glazen potje beschilderen voor een theelichtje, een mooie vuurwerktekening met extra glitter of zelf juweeltjes maken bijvoorbeeld!
Ook voor volwassenen is het leuk om zelf cadeautjes te maken. Denk maar aan homemade koekjes of granola in een mooi pot, een plantenhanger of een mooie kaars!

4. 70 jaar Porsche in Autoworld
Voor de autoliefhebbers, wij bezochten gisteren Autoworld in Brussel, waar naast de vaste collectie (ook de moeite waard om te zien) ook altijd een tijdelijke tentoonstelling te bezichtigen is. Nu is dit 70 jaar Porsche, tot eind januari. De boys vonden het geweldig uiteraard, maar ook ik loop daar graag rond, het is zeker interessant en ook het gebouw en de inrichting is geweldig om te bekijken!

5. Haal een frisse neus
Ga eens buiten, ook al is het koud, eens eventjes een wandeling, even ravotten in de tuin of de speeltuin kan zoveel deugd doen! Moet niet altijd lang duren, maar nadien gezellig samen een chocomelk gaan drinken of een pannenkoek gaan eten, is perfect om op te warmen!

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan mijn vijf tips! Heb je zelf nog leuke ideetjes, deel ze gerust in de reacties, want we zijn altijd op zoek naar andere dingen om te doen deze vakantie!