Mogelijk gemaakt door Blogger.

Mijn persoonlijk kijk op 2018 en jouw 10 favoriete blogposts


Mijn laatste postje van 2018, traditioneel deel ik dan altijd een terugblik naar het voorbije jaar.
Ik zet hiermee graag eens op een rijtje welke artikels op mijn blog het meest gelezen werden, en hoe ik zelf terugkijk op 2018.

De afgelopen jaren waren geen makkelijk jaren voor mij op persoonlijk vlak. Eind oktober 2017 moest ik afscheid nemen van mijn papa. Ook in 2018 was dit voor mij heel zwaar, dit was dat ook het eerste volledige jaar zonder hem, de eerste keer 'leuke' dingen vieren zonder hem, of hem niets kunnen vertellen over leuke of minder leuke dingen. Het afscheid nemen in 2017 en de maanden nadien waren zwaar om dat allemaal een plaats te geven, maar het normale leven verder zetten met dit gemis is toch ook heel moeilijk. 

Maar ook in 2018 zelf moesten we nogmaals van een speciaal iemand afscheid nemen, mijn stiefpapa, die toch ook 19 jaar in mijn leven een vaderfiguur voor me was. Op korte tijd dit twee maal meemaken is echt heel zwaar. Ik probeer het allemaal een plaats te geven, vooruit te kijken en positief te blijven, er ook te zijn voor mijn mama en stiefmama, en de mensen rond mij.
Al heb ik ook soms mijn moeilijke momenten of periodes waar het net eens wat minder gaat. Tijdens de zomer als ik eens 'niets' te doen had, en echt tijd had om bij alles stil te staan, had ik het best lastig. Maar om het uiteindelijk eens toe te laten, en proberen te verwerken, is het nadien wel een last van de schouders. Ook de afgelopen weken had ik enkele lastige momenten. Gaat iets zijn wat opkomt en weer afneemt denk ik voor de rest van mijn leven. Want ook al geef je het een plaats, het gemis en verdriet blijft toch.

Ook op blog-vlak bleef ik in 2018 mijn eigen ding doen. Ik vind het nog steeds leuk om te doen, en doe het echt op mijn tempo en gevoel. Ik deel waarmee ik bezig ben en wat ik leuk vind, en ik hoop daarmee mensen, al is het maar 1 iemand, te inspireren.

Ik zet daarbij graag een overzichtje op een rij van de meest gelezen blogpost uit 2018, leuk voor mij om te weten welke soort artikels graag gelezen worden, maar misschien ook een handig overzicht voor jullie om nog eens iets opnieuw te lezen, of voor het eerst te gaan lezen moest je het gemist hebben!

1. Haribo met 30% minder suiker
In het voorjaar bracht snoepjesmerk Haribo fruitsnoepjes uit met 30% minder suiker. Wij mochten ze uitproberen en ik schreef er graag over op mijn blog.
Heel lekker en helemaal niet 'anders' van smaak, ideaal dus om toch nog iets te snoepen maar toch met minder suiker.


2. Daguitstap naar Kortrijk - Play
Afgelopen zomer organiseerde de stad Kortrijk een superleuk stadsparcours voor actuele kunst, een soort stadsfestival met kunstwerken waar ook mee gespeeld mag worden. Denk aan rollen van een grasmat, een confetti-kamer of zelfs springen uit de Broeltoeren.
Leuk voor kindjes, maar ook volwassenen! Wij vonden het alvast geweldig.

3. Personal: wanneer de lente terug een beetje winter werd
 Ik schreef hier een persoonlijk blogpostje over het afscheid van mijn stiefpapa. Ik vind het belangrijk om het echte leven ook te tonen, niet alleen de leuke dingen. En vind het ook fijn om weten dat jullie dit ook lezen. Hierbij wil ik jullie ook nog eens bedanken voor alle fijne reacties die ik hierop kreeg!

4. 5 tips wat te doen in de Provence
In de grote vakantie gingen wij een weekje naar het Zuiden van Frankrijk, in de prachtige streek van de Provence. Genieten van het goede weer en leuk gezelschap, maar vakantie is meer dan enkel genieten van de zon. Wij willen altijd graag wel iets van de omgeving zien, iets leuks of actiefs doen. Ik deelde daarbij 5 tips op de blog van wat jullie zeker moeten doen als je daar in de buurt bent!

5. Uitgetest: Floaten bij Floatspa Pure
Hadden jullie eerder al gehoord van floaten in een Floatspa? Het is eigenlijk drijven op zout water, zoals in de Dode Zee. In een floatspa drijf je gewichtloos op laag zeer zout en verwarmd water, wat zorgt voor een heel effectieve en bijzondere manier van ontspannen.
Ik testte dit uit bij Floatspa Pure, en schreef mijn ervaring neer in een blogpost.

6. Beauty: Real Techniques Brush Crush
Een eerste beautyblogje in de lijst, namelijk met de prachtige make-up brushes van Real Techniques, uit de Brush Crush collectie. Ze zien er niet alleen supermooi uit, ik gebruik ze nog steeds dagelijks dus ik kan ze nog altijd aanraden!

7. Krullen met de Remington Curling Wand
Ik kocht eind vorig jaar een nieuwe kegelvormige krultang, de Curling Wand van Remington. Hij werkt veel sneller dan een gewone krultang en is ook heel makkelijk in gebruik.
Als ik tevreden ben van nieuwe aankoopjes, dan deel ik dat graag op mijn blog, en dat was met deze dus ook! Ik gebruik hem nog steeds wanneer ik kies voor krullen in mijn haar!

8. Roadtrip West Amerika
Zowel in 2017 als in 2018 gingen wij tijdens de Paasvakantie op reis naar Amerika. Dit jaar kozen we voor een grote roadtrip door West-Amerika, waarbij we maar liefst 4 staten bezochten, heel wat prachtige natuur hebben gezien en geweldige plaatsen hebben bezocht.
Ik moet nog steeds twee artikels daarover delen (over de natuurparken en Las Vegas/LA), maar ik postte wel al een verslagje over de eerste dagen in LA en Palm Springs, met enkele leuke tips wat te doen daar! En over de Historic Route 66. Jullie vonden ze beide leuk om lezen, dus ik maak zeker snel werk van de volgende twee artikels!!

9. Outfit: Lidl - Let's Love Summer
Ik deelde niet zo heel veel outfits dit jaar, maar fijn om te weten dat jullie dit ook nog graag zien! De favoriete outfit, die de top 10 haalde, was de zomeroutfit van de Let's Love Summer collectie van Lidl.

10. Random pics: from summer to fall
De random pics artikels blijf ik leuk vinden om te delen! Een overzichtje van de alledaagse foto's, die ik meestal deel op instagram. In oktober deelde ik de laatste zomerfoto's en de eerste herfstfoto's. Ik probeer toch altijd per seizoen een overzichtje te doen, ik vind het zelf altijd leuk om op andere blogs te lezen, dus blij dat deze nog net de top 10 haalde!!

Zo, dit was mijn overzichtje, mijn 2018! Nog eens bedankt aan jullie allemaal om Sprinkles on a Cupcake zo talrijk te bezoeken het afgelopen jaar. Bedankt voor al jullie comments, likes, lieve berichtjes en leuke mails. Laat me ook zeker weten welke jouw favoriete artikeltjes hier zijn!

Ik wens iedereen alvast een geweldige oudejaarsavond toe, met leuk gezelschap, lekker eten en heel veel plezier. En dat al jullie dromen mogen uitkomen in het nieuwe jaar.
Tot volgend jaar x