maandag 12 november 2012

Trein, tram bus, of liever fiets of auto?

Hoe ga jij naar het werk? Het is voor iedereen anders, en aan elk vervoersmiddel zijn er wel voor- en nadelen verbonden.
We willen allemaal wel een job dicht bij huis die ook makkelijk te bereiken is, maar dat is jammer genoeg niet voor iedereen het geval. Natuurlijk als je af en toe eens uitkijkt naar vacatures is het misschien wel eens handig om dat te laten meebeslissen.


Ik ga elke dag met de auto naar het werk. Het is ongeveer 20min rijden, maar ik moet niet echt drukke wegen of plaatsen hebben dus het gaat wel vlot. Ik moet ook geen parking betalen aan het werk, wat ik ook wel een pluspunt vind.

Toen ik nog geen auto had, ging ik met het openbaar vervoer. Goedkoper natuurlijk dan de auto, maar ik vond het echt niet leuk om zo lang onderweg te zijn. Ik woon nog afgelegen, of toch op een plek waar er niet veel bussen rijden (het is al verbeterd nu denk ik), maar er waren toen misschien vijf bussen op een dag, ik moest dan meestal nog overstappen en een stuk te voet, en dan was ik nog te vroeg op het werk.

Ik zou dus niet meer zonder mijn auto kunnen, maar een job waarbij ik elke dag een uur in de auto zou moeten zitten en lang in de file hoef te staan, zou ik eerlijk gezegd niet zien zitten.
Ben je zelf op zoek naar een nieuwe job, neem dan zeker een kijkje op stepstone.be, één van de grootste jobsites in Europa.

Hoe gaan jullie naar het werk?


7 opmerkingen:

 1. met de bus en de fiets. maar ik hoop binnenkort een autootje te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik dus met de auto. Ik werk heel afgelegen (een uurtje rijden van mijn thuis) en ik moet dan ook continu huisbezoeken doen, dus ik kan niet echt met de fiets of openbaar vervoer gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga het liefst met de fiets! Maar ik ben dan ook een schijtluis in de auto, voor zover het kan probeer ik de auto dus altijd te vermijden ;-) (heb wel een rijbewijs).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga ook met de auto. Ik ben jarenlang toen ik nog geen rijbewijs had met de bus naar mijn werk geggaan en dan was ik toch wel 40 min onderweg. Het gebeurde vaak dat de bus te laat was of zelfs niet kwam en dan stond ik daar in de winter in de koud te bibberen... en vaak was hij ook overvol waardoor ik de hele rit recht kon staan. Nooit geen bus meer voor mij, bah !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga met de fiets naar het werk maar het is dan ook maar 5 min rijden, daarvan heb ik echt wel geluk. Wanneer ik doorgroei krijg ik een bedrijfswagen, ik moet er dan wel nog een jaar of 2 -3 op wachten, kijk er toch al naar uit :p. Binnenkort ga ik alleen wonen en dat doe ik toch in functie van de afstand naar mijn werk. Heb geen zin om in de winter 20 min op de fiets te zitten en in de regen dan nog ofzo ... Zolang ik geen wagen heb blijf ik een beetje in de buurt wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. met de auto, eerst kids afzetten en dan nog kleine 20 min; anders moet ik nog veel vroeger opstaan en dat zie ik niet zitten :s

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram