Mogelijk gemaakt door Blogger.

Welke muts past het beste?

Ik zat onlangs te denken dat ik dit jaar eigenlijk wel eens zonder koude oren de winter door wil.
Nu heb ik het gevoel dat een muts mij niet echt staat, dat past precies niet bij de vorm van mijn gezicht.
Ik ging toch eens op onderzoek om te bekijken welke nu eigenlijk het beste bij mij zou passen.

Ook benieuwd wat er bij mij of bij jou past, lees dan zeker eens verder:

De zoektocht zal niet makkelijk zijn, we zoeken een warme muts die er tegelijkertijd ook stylish uitziet én bij je outfit past.
En er zijn ook zoveel verschillende soorten, met oorflappen, met pompons, een baret, aansluitend of een oversized model, effen of met prints, enz.

Welke muts past nu het beste bij welke vorm van gezicht?
♦ een hoekig gezicht
Bij een hoekig gezicht probeer je best de lijnen van je gezicht wat te verzachten, dus kies het liefst voor afgeronde mutsen. Trek je muts ook niet helemaal over je oren naar beneden. Een klein rond hoedje is ook perfect voor deze gezichtsvorm.

♦ een ovaal gezicht
Als je een ovaal gezicht hebt, kan je verschillende stijlen dragen, lucky you! Kies gewoon wat het beste past bij je lichaamstype en je stijl.

♦ een rond gezicht
Bij een rond gezicht, doe je het tegenovergestelde van bij een hoekig gezicht. Kies niet voor een ronde of volumineuze muts. Kies voor losse, asymmetrische mutsen die een beetje overhangen naar achteren of naar opzij.

♦ een lang gezicht
Baretten of mutsen met een brede boord passen het beste bij een lang gezicht, om zo de lijnen van je gezicht wat te breken. Dus een winterhoedje of een muts met een soort klep is ideaal daarvoor.
Een klein aansluitende muts staat eventueel ook, als je haar veel volume heeft en lang genoeg is om er onderuit te komen.

Naast de vorm van je gezicht, is ook kleur belangrijk. Ben je een koud type, dan kies je best voor groen, blauw en paars. Ben je eerder een warm type, kies dan voor fellere tinten zoals fel roze, rood en warm oranje.

Ik heb een lang gezicht, dus ik weet wat ik eens moet gaan aanpassen (ik hou jullie op de hoogte of het wat geworden is, haha), en ik ben een koud type dus ik kies best niet voor een feller kleurtje.

Dit zijn misschien toch al enkele tips die je vooruit kunnen helpen, maar probeer verder gewoon verschillende stijlen uit, kies een kleur en stijl die er goed uitzien als je in de spiegel kijkt en waar je je goed bij voelt, maar ook belangrijk, zie dat hij je warm houdt in de winter!

Wat denken jullie van de tips? En dragen jullie een muts in de winter?

bron 1 - bron 2
foto's: weheart.com