Mogelijk gemaakt door Blogger.

Cranberry cupcakes with Le Creuset

Le Creuset is wereldbekend om zijn gietijzeren kookpotten, maar ze hebben meer dan dat, veel meer!
De geschiedenis van Le Creuset gaat al terug tot 1925. Sindsdien zijn ze serieus uitgebreid en gemoderniseerd, maar hun producten zijn nog steeds tijdloos, duurzaam en van hoge kwaliteit.
Behalve gietijzeren producten hebben ze ook aardewerk, anti-aanbakpannen, roestvrijstalen pannen en veel accessoires. Zo hebben ze sinds september van dit jaar ook silicone muffin / cupcake vormen in hun assortiment!
Dat vraagt voor een test, ik ging aan de slag in de keuken met deze vormpjes om lekkere cranberry cupcakes te maken!


Het is een setje van zes silicone cupcake vormpjes (ze komen trouwens in vijf verschillende kleuren, maar ik was direct weg van het roze, natuurlijk). Ze zijn heel erg handig om mee te bakken. Ze zijn erg soepel en plakken niet. Je hoeft je vormpje dus niet eerst in te vetten, je giet er je deeg gewoon in.
Je hebt ook geen bakvorm meer nodig, wat je met gewone cupcake papiertjes wel nodig hebt, om een mooi resultaat te bekomen.
Je koopt dus gewoon deze aan, en je kan ze na het gebruik gewoon afwassen en opnieuw gebuiken. Je bespaart je dus de kost van een bakvorm en van telkens papiertjes aan te kopen. Je hebt natuurlijk wel meer dan één setje nodig, als je van plan bent meer dan zes cupcakes te bakken.

Maar ze zijn heel makkelijk in gebruik. Je vult ze met deeg, zet de vormpjes gewoon op je bakplaat in de oven en je bakt je cupcakes volgens het recept. Eens ze afgekoeld zijn kan je de silicone vormpjes verwijderen en daarna gewoon afwassen of in de vaatwasser.
Ze zijn trouwens geschikt voor oven, microgolf, diepvries en vaatwasser.

Hoe zien de cupcakes er nu uit met deze vormpjes?
Ze zijn iets groter dan een papiertje, dus je moet ook meer deeg gebruiken. Maar voor mij zien ze er perfect uit. Ze hebben een mooie vorm en komen mooi naar boven. Je kon het silicone vormpje ook makkelijk verwijderen en schoonmaken.

Ik ging voor standaard vanille cupcakes, waar ik gewoon wat gedroogde cranberries toevoegde aan het deeg. Heel makkelijk, snel en superlekker! Ik werkte af met chantilly room!
Ze werden hier snel opgegeten, dus denk wel dat ze geslaagd waren.

Wat vinden jullie van mijn cupcakes, en van de silicone bakvormpjes van Le Creuset? Wat gebruiken jullie om cupcakes te bakken?

Silicone Baking Cups Le Creuset - €6.90 / set v. 6 (verkrijgbaar in 5 kleuren)