zaterdag 14 december 2013

Peppermint Christmas Tree

Waar ik vorige jaren vooral voor wit en zilver koos in mijn kerstboom, wat ik heel winters en classy vond, wou ik dit jaar eens helemaal iets anders. Het moest alleszins iets speels en zoets worden.
Ik ben dol op gingerbread mannetjes en peppermint sticks, dus het thema en de kleuren waren al snel gekozen. Er kwam wat DIY-work aan te pas, en ik heb mijn spulletjes wel uit vijf verschillende winkels gehaald, maar ik ben toch wel tevreden met het resultaat!
Ik wou het jullie graag eens tonen, dus bij deze, mijn kerstversiering:Zoals je ziet zit hij dus vol rood-witte accenten, met daarin candy canes, snoepjes, een lolly (had er maar één meer gevonden in de winkel dus die kreeg een centrale plaats), verschillende cupcakes, gingerbread men maar ook wat meer speelse dingen zoals glittervogeltjes en -schommelpaardjes, sneeuwhuisjes en een carrousel onder de boom. Hij is druk, en er zit vanalles in, maar ik vind het wel superleuk en vrolijk in huis!
Star on top :)

Ik ging vooraf ook een beetje gaan knutselen. Zo heb ik mijn boom zelf wat bijgeschilderd, ik wou graag besneeuwde toppen op de takken, maar had geen zin een nieuwe kerstboom te gaan kopen. Dus ik heb de topjes zelf wit geschilderd en daarna wat valse sneeuw overgedaan die in de verf dan blijft plakken (er lag natuurlijk ook héél wat op de grond, en was wel een tijdje zoet met het schilderen, maar vind het effect toch leuk).
Ook de snoepjes ben ik gaan 'schilderen'. Die hadden nogal een lichtrode kleur, en vond ze niet zo heel erg 'kerst', dus ben ik ze met een rode glitternagellak gaan bewerken!

Nog een beetje kerstversiering all over the place:
Kaarsjes kunnen niet ontbreken, Yankee Candle theelichtjes in Christmas Cookies, 
een grote Yankee Candle kaars in Christmas Eve en mijn rendier natuurlijk!

Ook the little guy gaat helemaal op in de kerstsfeer! Zo heeft hij twee adventskalenders om af te tellen, versierde hij zijn eigen mini-boompje, in Winnie the Pooh thema, en zitten alle Rudolph's mooi bij elkaar!

Wat vinden jullie ervan? En in welke kleuren is jouw kerstboom versierd?
Hohoho, Petra x

30 opmerkingen:

 1. Heel leuk! Wil je een paar winkels opnoemen waar je je spulletjes gevonden hebt? Die schommelpaardjes bv en die cupcakes? Waar komt de rendierkaars vandaan? Groetjes, Isa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De schommelpaardjes komen van Kangoeroe, en de cupcakes van Casa. De rendierkaars kocht ik even geleden bij Action, maar was er nu niet meer te vinden! Groetjes x

   Verwijderen
 2. Wat een leuke boom seg! :) Ik heb een zwarte, ja dat lees je goed, kerstboom met daarin witte ledlampjes, witte kerstballen in verschillende maten en blinkend en mat. In Disneyland heb ik ooit een stuk of 5 kerstboomversieringen gekocht, allemaal wit, met Tinkerbell, veel glitter en witte pluimpjes en 1 zilverkleurige glitterster met Minnie Mouse. Tot slot zitten er ook nog 2 witte verenboa's in mijn boom die dienst doen als slingers :) Verder heel veel kaarsjes op mijn kast en nog een berg Sint-snoep :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt ook heel erg leuk! En ja, hier ook nog een jaarvoorraad sint-snoep ;)

   Verwijderen
 3. Keileuke boom! Helemaal Petra en ook echt niet zo standaard, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. onze boom heeft zilveren en ivoren ballen en rode vogels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke boom!!! Ik heb hem vandaag gezet en hij is in de kleuren van ons huis; zachtroze met pastelgroen, en verder wit en veel glitter en glamour. Het hobbelpaardje wat jij in het rood hebt, kocht ik toevallig enkele dagen geleden op een kerstmarkt in het zilver, ZO leuk;-) En wat leuk dat je mannetje zijn eigen boom heeft, schattig;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, die pastelkleuren zijn inderdaad ook heel erg mooi!! Ja, die schommelpaardjes zijn echt een leuk detail voor een kerstboom, niet zo standaard maar toch superleuk!

   Verwijderen
 6. Wat een ontzettend vrolijke kerstboom heb je, volgens mij past ie wel bij je. Erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. aah superleuke kerstboom.!! ♥ en de andere versieringen zijn ook al zo leuk xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. aaah LOVE IT! deze is echt helemaal geweldig :D kerstgevoel + fun in één boom!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuke boom en dat snoepthema is echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie boom! Leuk, die snoepdetails :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wow wat een ge-wel-dige boom!! Het ziet eruit als zo'n mooie kerstboom in Amerikaanse warenhuizen. Ik ben ook dol op de gingerbread man dus die accessoires ervan vind ik super leuk . Ik zie ook de cupcake kerstbal die ik je vorig jaar gaf. YEAH die heeft weer een plekje in je boom gekregen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, echt een supermooie boom! Leuk dat je een thema hebt gebruikt, misschien moet ik dat volgend jaar ook eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aww your tree is SO adorable! We tried to set up a small one this year, but within 2 days the cats knocked it over 5 times. I got so annoyed that I put it away already. Now all the presents are sitting where the tree is supposed to be, but there's no tree ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauuw zo'n mooie boom ! Echt prachtig gedaan :-) ! Het is eens wat anders he. Ik heb dit jaar mijn eerste kerstboom gekocht. Wat een gedoe om de juiste versieringen te vinden mar we zijn er behoorlijk in geslaagd :-d !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De jouwe is écht leuk !
  Hier bij ons in zilver en wit, een échte natuurlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo'n mooie boom! Bij jou zou ik ook wel Kerstmis willen vieren. En zo leuk, al die rendieren bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi versierde boom! Ik heb die cupcakes in stolpjes zelf ook :-).

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram