maandag 2 juni 2014

Fishtail braid with a little french braid on the side


Afgelopen weekend organiseerden we een feestje, en aangezien we alles zelf in orde moesten maken had ik helemaal niet veel tijd om me bezig te houden met mijn look. Ik was dus op zoek om iets met mijn haar te gaan doen, maar het mocht echt niet te lang gaan duren (normaal gezien voor een speciale gelegenheid kies ik al snel voor krullen in mijn haar, maar daar ben ik echt een half uur mee bezig).
Mijn voorkeur ging al snel uit naar een vlecht, en na even wat opzoekwerk op Pinterest (gotta love Pinterest) vond ik een hele mooie Bohemian Side Braid van Emily van de blog The Freckled Fox. Ik ging de dag voordien al even uitproberen en het ging inderdaad best vlot en zag er mooi uit, dus ik had beslist!

Ik heb niet echt detailfoto's genomen van mijn haar zelf, wegens te druk in de weer de hele dag, maar ik wil het jullie graag tonen, want ik weet hoe moeilijk het is om leuke en makkelijke kapsels te vinden, dus ik kan het hier en daar op enkele foto's wel tonen aan jullie. Het is een zijdelingse visgraatvlecht in combinatie met een kleine Franse vlecht (de gewone vlecht dus). Ik was op tien minuutjes ongeveer klaar (ik heb natuurlijk wel de techniek van de visgraatvlecht al onder de knie, maar dat is helemaal niet moeilijk) en ik heb echt heel wat complimentjes gekregen over mijn haar, en of ik het wel zelf gedaan had! Perfect was het natuurlijk niet, maar bij zoiets moet dat ook helemaal niet!

Hoe ga je juist te werk?
Als eerste ga je de bovenkant van je haar wat volume gaan geven, ik gebruikte een beetje volumepoeder.
Daarna ga je een zijscheiding maken en de bovenkant van je haar ga je aan één kant gaan vlechten, waarbij je bij het achterste deeltje altijd wat extra haar bijneemt, zodat het ook goed vast blijft zitten. Van zodra je voorbij je oor bent, kan je stoppen met vlechten en hou je het even samen met een speld of rekkertjes.
Daarna ga je naar de andere kant van je haar, je neemt het deeltje haar boven je oor en draai het een beetje op om zo langs achter mee naar de andere zijkant te brengen.
Zo zit al je haar ondertussen aan één kant. Maar de gewone vlecht los, en verdeel je haar in twee gelijke delen. En daarna begin je gewoon je visgraatvlecht te maken (daarbij ga je dus altijd een stukje haar nemen van de buitenkant van het rechterstuk en breng het samen met al het haar van het linkerstuk, daarna hetzelfde aan de linkerkant, van de buitenkant van het deel neem je een stukje haar, en breng het naar het rechterstuk, enzoverder). Als je niet meer verder kan vlechten doe je er gewoon een rekkertje in en kan je je vlecht een beetje losser maken met je vingers (zowat lichtjes uiteen trekken) en daarna wat haarspray erover.

Oké, ik heb het zo goed mogelijk proberen uitleggen, maar zonder stap voor stap foto's is dat niet altijd zo handig. Als je het ook eens wilt proberen, kijk dan zeker eens naar het artikel van Emily op Wonder Forest, en ik ga zeker de komende dagen haar blog, The Freckled Fox, ook eens grondig gaan doornemen want ze maakt superleuke kapsels, en ze heeft ook heel lang haar, dus ik ga zeker wat inspiratie gaan opdoen!
Nog enkele 'snapshots'

Wat vinden jullie van mijn snelle kapsel?

Jurkje + riem: Euforie
Gele cardigan: H&M

31 opmerkingen:

 1. Prachtig zeg.
  Ik ben verliefd op je jurkje, waarvan is dat?

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg mooi gedaan, mooi dik haar heb je ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind het prachtig :) je bent zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je toch een prachtig haar! Ik heb zelf geen mooi en lang haar maar wil dolgraag beter leren vlechten want Alexia heeft zulk mooi en dik haar.. ik ben er zoo slecht in GRR! Ik vind je outfit ook heel mooi.. net alsof je uit een sprookje bent weggelopen..Frozen ofzo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook makkelijk bij mezelf dan bij iemand anders :p (goed dat ik een jongen heb, haha). Lijkt me wel mooi zo een vlecht bij je dochtertje! En bedankt voor de complimentjes!

   Verwijderen
 5. Ik vind het prachtig.. precies sprookjeshaar :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel mooi, princess style :) jullie zagen er alledrie op en top lente uit ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aww you have the PRETTIEST hair, Petra! Looks like you guys had a lot of fun, too!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Supermooi lady! Het doet mij weer twijfelen of ik mijn haar wel weer laat knippen deze zomer :-)

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Lang haar staat je mooi, maar vind je iets korter kapsel ook heel leuk bij jou!

   Verwijderen
 9. Echt de perfecte vissengraat! Heel mooi. Net zoals jij, zo mooi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Staat je super! Telkens wanneer ik foto's van kapsels zie met lang haar vind ik het een beetje jammer dat ik het mijne kort heb laten knippen :)
  Je ziet er trouwens helemaal super uit, het jurkje staat je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik zou het niet kunnen korter knippen denk ik, heb al heel mijn leven lang haar (al wil ik het heel soms wel eens :p)

   Verwijderen
 11. Echt mooi gedaan zeg! En zo een niet perfecte vlecht maakt het net zo nonchalant chiq. Dus echt een toppertje.

  Ik zie mezelf zo iets wel niet meteen doen op 10 minuten ^^

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, en inderdaad, mag niet te clean zijn! Beetje oefenen en het is zo gedaan hoor! ;)

   Verwijderen
 12. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw die vlecht <3 Als dit je snelle kapsel is, wil ik niet weten hoe prachtig het eruit ziet als je er je tijd voor neemt :) je hebt echt supermooi haar btw, als ik zo'n vlecht zou maken zou het een millimeter dik zijn haha :p Van waar is je jurkje? Het is zo mooi!!

  xx Anine
  redlipsandbeautybits.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja gaat wel snel als je weet hoe de vlecht ineen zit :) Bedankt!
   Het jurkje is van Euforie! x

   Verwijderen
 14. Heel mooi je haar! Ik bak er niets van, van zo'n visgraatvlecht.

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram