Mogelijk gemaakt door Blogger.

Rockabilly/Retro tips voor beginners


Ik kreeg onlangs een leuk mailtje in mijn mailbox van Sien, één van mijn lieve lezeressen, die me vroeg of ik haar niet even op weg kon helpen om een look te maken in rockabilly-stijl, haar en make-up, maar ook tips voor kledij of accessoires, die je bijvoorbeeld terugvind in de gewone winkels, om deze stijl een beetje door te trekken naar het dagelijkse leven en het zo allemaal een beetje draagbaar te houden.
Ik ben zelf alvast fan van deze stijl, dus vond het superleuk om op onderzoek uit te gaan, en ook wat te gaan experimenteren.

Ik probeerde een haarstijl uit die niet zo heel veel tijd en werk in beslag neemt, maar er toch direct heel retro uitziet. Ik ging voor een dotje met 'rolled bangs' of 'bumper bangs', afgewerkt met een haarlint in rood met witte stippen.
Gewoon een dotje maken in je haar is op 1, 2, 3 gedaan. Voor je pony heb je iets meer tijd nodig, maar al bij al is dit een hele snelle look. Als eerste ga je het haar van je pony een beetje gaan touperen, dat om het wat meer samen te houden, en er al wat haarlak gaan inspuiten. Daarna ga je met je krultang aan de slag. Je gaat het haar gewoon gaan opkrullen. Al het haar wordt daarbij in één keer gekruld van de puntjes naar je voorhoofd toe. Je kan dit eventueel even herhalen. Je pony ziet er dan al heel opgerold uit. Met enkele schuifspeldjes ga je het een beetje op zijn plaats gaan houden, gewoon enkele schuivertjes van in het rolletje naar de wortels van je haar toeschuiven (dat vond ik de moeilijkste stap, schuifspeldjes en ik gaan gewoon niet samen). Daarna nog even wat haarspray erin om het goed op zijn plaats te houden, en afwerken met een haarlint, strikje of sjaaltje.
Het was natuurlijk mijn eerste poging, dus ziet er misschien nog niet zo flawless uit, maar ik vind het er toch best leuk en retro uitzien.

Voor make-up kies je bij een retro look voor rode lippen en eyeliner. Wil je overdag niet echt kiezen voor een volle rode lipstick, kan je ook kiezen voor een iets zachtere tint. Ik koos voor de Chubby Stick van Clinique in Chunky Cherry. 
Eyeliner is tegenwoordig ook niet altijd zo moeilijk aan te brengen met potjes en borsteltjes, maar je kan ook kiezen voor een stiftje, wat het makkelijk maakt om een mooie wing te maken. Ik ben er ook niet handig in, maar ik gebruikte de Super Liner Blackbuster van L'Oréal en dat ging verrassend goed.

Nog enkele basis rockabilly/retro tips voor kledij en haar:
♦ De kleuren die het meeste voorkomen bij de kledij in deze stijl zijn: rood, blauw, zwart en wit. Voor prints zie je heel vaak streepjes, ruitjes, luipaard, kersjes en polkadots.
♦ Rokjes mogen uitwaaierende rokjes zijn, ofwel het tegenovergestelde en dan kies je voor een pencilskirt.
♦ Voor broeken en jeans kies je best voor een hoge taille ofwel cropped, die zijn dan heel skinny en komen tot enkele centimeters boven de enkel uit.
♦ Voor bovenkledij wordt heel vaak gekozen voor halter topjes.
♦ Voor je haar in rockabilly stijl, kies je het beste voor een pony. Je kan die dan stylen naar wens, oprollen om korter te maken, wat je ook veel terug ziet zijn 'victory rolls', waarbij je haar dan aan beide kanten opgerold wordt, maar ook je pony gaan touperen en naar achter vaststeken als een soort kuif, is een leuke en makkelijke look (daar kies ik voor mezelf minder vaak voor, omdat ik al een heel lang gezicht heb van mezelf, en dat maakt het natuurlijk iets langer).
♦ Verder kan je nooit misdoen met accessoires voor je haar, zoals een bloem, strik, bandana, ...

Zo hopelijk vonden jullie het een leuk artikel, en laat me zeker ook weten wat jullie van mijn look vinden?
En als jullie zelf gaan experimenteren, laat het zeker weten en stuur me je foto of deel het op instagram met mijn naam erbij (zodat ik het zeker kan zien) of op mijn facebookpagina.
En Sien, hopelijk ben je iets met mijn tips!

Nog een leuke tip: wij brengen elk jaar een bezoekje aan Rockabilly Day, naast heel wat vintage cars & bikes, vind je er ook tal van retro bands maar ook leuke shop-kraampjes met kledij, accessoires, ... Dit jaar gaat het door op 31 aug 2014.
Meer info vind je op de website of de Rockabillyday facebookpagina.