Mogelijk gemaakt door Blogger.

Vakantie-checklist


De grote vakantie is vanaf vandaag eigenlijk echt begonnen. Ik begin deze week al met een weekje verlof, beetje relaxen en leuke dingen doen, en later in juli en augustus heb ik nog wel wat vrij! Wij gaan dit jaar niet echt op vakantie, maar voor diegene die wel gaan is het misschien eens leuk om een checklist online te zetten, kwestie van zeker alles in orde te hebben alvorens te vertrekken op reis!

Alles hangt natuurlijk een beetje af van de bestemming en het soort reis je gaat gaan doen, en of je bv. met kinderen reist, maar ik noem alvast een beetje de basis op!

Identiteitsdocumenten (identiteitskaart en/of reispas, afh. van bestemming, dus kijk dat zeker na): kijk zeker of de geldigheid langer is dan drie maand vanaf de einddatum van de vakantie. Zorg ook voor een kopie die je afzonderlijk bewaart. Voor kinderen, vergeet geen kids-ID aan te vragen.
GSM: vergeet geen laders van gsm/smartphone en check op voorhand zeker of je je gsm in het buitenland kan gebruiken bij je provider, anders kan je dat eventueel laten aanpassen.
Bankkaart: ook voor je bankkaart check je best eens bij de bank of je deze in het buitenland kan gebruiken, zo niet kunnen ze dat activeren.
Geld: neem ook voldoende cash geld mee, want geld afhalen in het buitenland is niet altijd gratis, en vergeet op voorhand geen geld te wisselen wanneer er op je bestemming een andere munt dan de euro in voegen is. Je kan daarvoor terecht bij Travelex, een geldwisselkantoor waar je meer dan 40 verschillende valuta online kan bestellen, zonder provisie, en vaak na 24u al gaan afhalen in de Travelex vestigingen in Antwerpen, Brussel en Brussel Airport.

Elektriciteit: Bekijk op voorhand of je geen andere stekker nodig hebt in het land waar je naartoe reist, en koop indien nodig een reisstekker.
Medicijnen: bij vaste medicijnen, vergeet niet te checken of je nog een voorschrift hebt en haal deze zeker op voorhand in huis. Bij sommige landen heb je vaccinaties nodig, dus vraag dat zeker na wanneer je een reis boekt. Daarnaast horen nog een aantal basis items in je reisapotheek, maar daarover schrijf ik misschien later nog eens een postje!
♦ als laatste en misschien wel belangrijkste (als al het bovenstaande in orde is natuurlijk), denk even niet meer aan het werk, huishouden, dagelijkse sleur, ... maar geniet voor 200% and have fun!!

Nog tips? Laat het zeker weten bij de comments.
Prettige vakantie!!