Mogelijk gemaakt door Blogger.

Fishtail braid with a little french braid on the side


Afgelopen weekend organiseerden we een feestje, en aangezien we alles zelf in orde moesten maken had ik helemaal niet veel tijd om me bezig te houden met mijn look. Ik was dus op zoek om iets met mijn haar te gaan doen, maar het mocht echt niet te lang gaan duren (normaal gezien voor een speciale gelegenheid kies ik al snel voor krullen in mijn haar, maar daar ben ik echt een half uur mee bezig).
Mijn voorkeur ging al snel uit naar een vlecht, en na even wat opzoekwerk op Pinterest (gotta love Pinterest) vond ik een hele mooie Bohemian Side Braid van Emily van de blog The Freckled Fox. Ik ging de dag voordien al even uitproberen en het ging inderdaad best vlot en zag er mooi uit, dus ik had beslist!

Ik heb niet echt detailfoto's genomen van mijn haar zelf, wegens te druk in de weer de hele dag, maar ik wil het jullie graag tonen, want ik weet hoe moeilijk het is om leuke en makkelijke kapsels te vinden, dus ik kan het hier en daar op enkele foto's wel tonen aan jullie. Het is een zijdelingse visgraatvlecht in combinatie met een kleine Franse vlecht (de gewone vlecht dus). Ik was op tien minuutjes ongeveer klaar (ik heb natuurlijk wel de techniek van de visgraatvlecht al onder de knie, maar dat is helemaal niet moeilijk) en ik heb echt heel wat complimentjes gekregen over mijn haar, en of ik het wel zelf gedaan had! Perfect was het natuurlijk niet, maar bij zoiets moet dat ook helemaal niet!

Hoe ga je juist te werk?
Als eerste ga je de bovenkant van je haar wat volume gaan geven, ik gebruikte een beetje volumepoeder.
Daarna ga je een zijscheiding maken en de bovenkant van je haar ga je aan één kant gaan vlechten, waarbij je bij het achterste deeltje altijd wat extra haar bijneemt, zodat het ook goed vast blijft zitten. Van zodra je voorbij je oor bent, kan je stoppen met vlechten en hou je het even samen met een speld of rekkertjes.
Daarna ga je naar de andere kant van je haar, je neemt het deeltje haar boven je oor en draai het een beetje op om zo langs achter mee naar de andere zijkant te brengen.
Zo zit al je haar ondertussen aan één kant. Maar de gewone vlecht los, en verdeel je haar in twee gelijke delen. En daarna begin je gewoon je visgraatvlecht te maken (daarbij ga je dus altijd een stukje haar nemen van de buitenkant van het rechterstuk en breng het samen met al het haar van het linkerstuk, daarna hetzelfde aan de linkerkant, van de buitenkant van het deel neem je een stukje haar, en breng het naar het rechterstuk, enzoverder). Als je niet meer verder kan vlechten doe je er gewoon een rekkertje in en kan je je vlecht een beetje losser maken met je vingers (zowat lichtjes uiteen trekken) en daarna wat haarspray erover.

Oké, ik heb het zo goed mogelijk proberen uitleggen, maar zonder stap voor stap foto's is dat niet altijd zo handig. Als je het ook eens wilt proberen, kijk dan zeker eens naar het artikel van Emily op Wonder Forest, en ik ga zeker de komende dagen haar blog, The Freckled Fox, ook eens grondig gaan doornemen want ze maakt superleuke kapsels, en ze heeft ook heel lang haar, dus ik ga zeker wat inspiratie gaan opdoen!
Nog enkele 'snapshots'

Wat vinden jullie van mijn snelle kapsel?

Jurkje + riem: Euforie
Gele cardigan: H&M